Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

"Felii" nominalizat la "Radio- Drama"- Prix Europa 2011

Spectacolul „Felii” de Lia Bugnar, regia artistică Gavriil Pinte, producţie a Teatrului Naţional Radiofonic din cadrul Societăţii de Radiodifuziune, a fost nominalizat la secţiunea tradiţională de teatru radiofonic „Radio- Drama”- Prix Europa 2011.

„Felii”, cu actriţa Ofelia Popii în toate rolurile, este un spectacol realizat şi prezentat în cadrul proiectului Dramaturgi români contemporani, program complex de promovare şi aprofundare a dramaturgiei naţionale contemporane, coordonat de Magda Duţu.

Varianta radiofonică propusă de Gavriil Pinte, are la bază textul Liei Bugnar şi a fost difuzată în premieră, în luna ianuarie a acestui an, la Radio România Cultural. Este o producţie a Teatrului Naţional Radiofonic – Radio România, realizată în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

Textul a fost prezentat prima oară publicului, sub forma unui spectacol –lectură, în cadrul ediţiei de anul trecut a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. La scurtă vreme, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, prezenta în premieră, această producţie, cu Ofelia Popii interpretând şapte personaje diferite – şapte femei al căror destin îşi schimbă traiectoria odată cu moartea unui bărbat. Un spectacol de tip one woman show, pentru care Ofelia Popii a fost desemnată Cea mai bună actriţă în rol principal, la ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus