Sâmbătă,
01.10.2022
Partial Noros
Acum
25°C

"Felii" nominalizat la "Radio- Drama"- Prix Europa 2011

Spectacolul „Felii” de Lia Bugnar, regia artistică Gavriil Pinte, producţie a Teatrului Naţional Radiofonic din cadrul Societăţii de Radiodifuziune, a fost nominalizat la secţiunea tradiţională de teatru radiofonic „Radio- Drama”- Prix Europa 2011.

„Felii”, cu actriţa Ofelia Popii în toate rolurile, este un spectacol realizat şi prezentat în cadrul proiectului Dramaturgi români contemporani, program complex de promovare şi aprofundare a dramaturgiei naţionale contemporane, coordonat de Magda Duţu.

Varianta radiofonică propusă de Gavriil Pinte, are la bază textul Liei Bugnar şi a fost difuzată în premieră, în luna ianuarie a acestui an, la Radio România Cultural. Este o producţie a Teatrului Naţional Radiofonic – Radio România, realizată în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

Textul a fost prezentat prima oară publicului, sub forma unui spectacol –lectură, în cadrul ediţiei de anul trecut a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. La scurtă vreme, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, prezenta în premieră, această producţie, cu Ofelia Popii interpretând şapte personaje diferite – şapte femei al căror destin îşi schimbă traiectoria odată cu moartea unui bărbat. Un spectacol de tip one woman show, pentru care Ofelia Popii a fost desemnată Cea mai bună actriţă în rol principal, la ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus