Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

AIOS si Pro Art deschid Biroul pentru Arta la Sibiu

Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu şi asociaţia PRO ART au găsit o cale comună de promovare a valorilor sibiene- Biroul pentru Artă, metodă pe care îşi propun să o extindă şi în alte oraşe din ţară.

Astăzi a fost semnat un parteneriat, prin care cele două asociaţii încep un proiect de construire a unei reţele culturale, care va avea ca scop promovarea proiectelor culturale, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional.

“În primul rând deschidem biroul din Sibiu. Apoi am vrea să deschidem câte un birou în fiecare regiune istorică a ţării şi apoi unul la Bucureşti. Sunt multe oraşe care au multe lucruri valoroase, dar din păcate nu reuşesc să le transmită aşa cum o face Sibiul şi la ele dorim noi să ajungem” a spus Răzvan Pop, preşedintele AIOS.

Proiectul se adresează în primul rând tinerilor operatori culturali, pe care AIOS îşi propune să îi pregătească, pentru a putea la rândul lor să propună şi să implementeze proiecte culturale.

O primă acţiune în cadrul parteneriatului, o reprezintă participarea României, alături de alte şapte ţări, la o întrunire a specialiştilor, care va avea loc la Sofia.

„Reuniunea îşi propune pregătirea unei echipe, formată în principal din studenţi, care să meargă în mai multe ţări, să înveţe despre cultura acestora, iar la final să realizeze un catalog, prin care să promoveze patrimoniul roman. România va fi una dintre ţările gazdă, dar în acelaşi timp unul dintre locurile promovate în catalog” a mai adăugat Razvan Pop.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus