Miercuri,
04.08.2021
Ploi Scurte
Acum
20°C

Tara, tara, vrem partid

Partidul Piraților a intrat în Parlamentul German cu 9%, după alegerile generale. La noi, pirații nu mai ies din parlament decât morți. Iar în locul celor duși în cele veșnice vin alții. Tot pirați.

Spre deosebire de pirații noștri, cei din Germania au un program politic închegat. Vor liberatate pe internet, ierburi ”energizante” la liber, venit minim garantat pentru săracul german și o delimitare strictă a treburilor bisericii. Luând asta la cunoștință, vedem că un astfel de partid nu va avea la noi niciun efect. Există libertate până la destrăbălare pe internet, ba mai mult, libertatea e scoasă de pe internet, tipărită și scoasă la chioșcurile de ziare cu un succes nebun. Dealtfel, singurul succes garantat al presei, pe lângă publicațiile gratuite plătite de supermarket-uri, băgate pe gât consumatorilor.

Avem ierburi la liber cât cuprinde. Băgați în ceață de o lege din care fiecare înțelege ce vrea, numai cine nu vrea nu consumă la noi sare de baie și ornamente pentru ghivece. Neam carnivor, românul trage pe gură și pe nas toate ierburile posibile sau imposibile. Numai în trend să fie.

Libertate religioasă ca la noi, nu există la nimeni. Fiecare crede în ce trebuie, dar cu toții acționează cum îi taie capul. Un ultra-ortodox român rezistă la o coadă de cinci ore ca să pupe franțuzește o relicvă sfântă de os uman, dar nu poate sta locului la coadă la farmacie, de exemplu. Cât despre venit garantat, la noi numai cine nu vrea, nu fură. De asta nu-i nevoie de garanții.

Ce să facă Partidul Piraților la noi, pentru a câștiga alegerile? Așavea vreo câteva sugestii:

- Să militeze pentru legalizarea pistoalelor cu bile, a bâtei de baseball și a șișului. Iar noua modă să fie maieu asudat, pantaloni adidas și pantofi cu vârf ascuțit.

- Să introducă în Codul Penal barem o pedeapsă scurtă, să se învețe minte, pentru toți cei care nu știu să danseze din buric.

- Imnul național să fie ”Ți-așda zile de la mine”, iar Direcțiile Finanțelor să fie transformate în bordel.

- Poliția comunitară să fie înlocuită cu găștile de cartier, iar taxa de protecție să fie barem trei salarii minime pe economie.

- Consiliile locale să fie formate din cetățenii care pot sparge cu capul trei cărămizi, iar primarul să fie ales de bulibașă prin vot direct, unic și la vedere. 

Cu un astfel de program electoral, prezența la vot ar crește cu cel puțin 50%, cu o singură condiție. În ziua votului să nu fie vreme faină că se duc toți electorii la grătar.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus