Deputatul PSD de Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat, marţi, că nu a fost anunţat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că s-ar afla în conflict de interese şi susţine că nu a încălcat nicio lege prin angajarea soţiei sale în cadrul Biroului Parlamentar din Sibiu, transmite corespondentul Mediafax.
Deputatul PSD Ioan Cindrea, care deţine şi funcţia de preşedinte al PSD Sibiu, a transmis, marţi, un comunicat de presă, în care susţine că nu a fost anunţat de ANI că este bănuit de conflict de interese şi vorbeşte despre "o campanie murdară de intoxicare şi denigrare".
"Asistăm la o campanie murdară de intoxicare şi denigrare care încalcă principiile democratice dintr-un stat de drept. Afirm acest lucru pentru că apar în presă informaţii pe care eu nu le cunosc. Agenţia Naţională de Integritate nu mi-a transmis niciun material din care să rezulte că sunt într-un aşa zis «conflict de interese»", a susţinut Cindrea.
El a negat că s-ar afla în conflict de interese şi susţine că nu a încălcat nicio lege. "Consider că nu am încălcat nicio lege din România, că nu sunt în conflict de interese şi că informaţiile care apar public încalcă grav principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie", a mai arătat Cindrea în comunicat.
Preşedintele PSD Sibiu, care a fost desemnat de USL să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu la alegerile din 2012, a vorbit despre "campanie murdară" generată de "interese exclusiv politice". "În spatele acestei campanii murdare sunt interese exclusiv politice, iar instanţele judecătoreşti sunt singurele care vor dovedi că nu am încălcat nicio lege", conchide deputatul PSD.
Inspectorii de integritate au sesizat Parchetul instanţei supreme cu privire la faptul că deputaţii Ioan Cindrea (PSD) şi Karoly Kerekes (UDMR) şi-au angajat rudele în cadrul birourilor parlamentare proprii, încălcând astfel regimul conflictului de interese.
Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă de către deputaţii Ioan Cindrea (PSD) şi Karoly Kerekes (UDMR). Ioan Cindrea este acuzat că şi-a angajat soţia în cadrul Biroului Parlamentar încălcând, astfel, prevederile Legii numărul 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Prejudiul astfel creat, calculate de ANI, s-ar ridica la peste 8.000 de euro. “Beneficiul patrimonial obţinut în perioada 05.10.2009 - 01.02.2011 de către soția domnului CINDREA Ioan, doamna CINDREA Amalia, a fost de 35.061 Lei (aproximativ 8.138 Euro)”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.
Deputatul sibian a fost informat de Agenţia Naţională de Integritate că se află în afara legii la începutul lunii februarie a acestui an. Cu această ocazie Ioan Cindrea chiar s-a prezentat la sediul ANI pentru a lămuri situaţia. “Domnul Cindrea Ioan s-a prezentat la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, ocazie cu care a luat cunoştinţă de informaţiile şi datele cuprinse în dosarul de evaluare și a depus un punct de vedere” se arată într-un comunicat de presă al ANI..
Având în vedere cele de mai sus, ANI a dispus următoarele măsuri:
- sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către domnul CINDREA Ioan și domnul KEREKES Károly, Deputați în Parlamentul României, a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal al României;
- iniţierea demersurilor prevăzute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Înalta Curte , Codul Penal , Agenția Națională , Ioan Cindrea , Consiliului Județean Sibiu , Parlamentul României , Agenției Naționale , Biroului Parlamentar , Karoly Kerekes , Domnul Cindrea Ioan
Vizualizari: 479
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Dan
Acum 7 ore
Noi noi
Acum 8 ore
IoB
Acum 8 ore
Barosanu
Acum 8 ore
Kukuruku