Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Cartierul Tineretului: pentru fiecare familie, Sibiul plateste 33.000 de euro

Prețul lucrărilor de viabilizare a Cartierului Tineretului va crește cu 26%, dacă majoritatea din Consiliul Local va adopta propunerea de modificare a indicatorilor tehnico-economici pentru lucrările amintite. Suma recalculată a fi necesară pentru amenajarea cartierului în care se află 419 loturi de case destinate tinerilor din oraș este de 58,63 de milioane de lei, inclusiv TVA (aprox. 13,95 mil. de euro).

Istoricul sumelor

În 2005, când au fost aprobați pentru prima dată indicatorii investiției, necesarul era calculat la 26,42 de milioane de lei (aprox. 7,29 milioane de euro). Ulterior, în 2007, valoarea investiției a fost actualizată la suma de 45,68 de milioane de lei (aprox. 13,71 milioane de euro), în calcul fiind introduse semnificative lucrări suplimentare de executat.

Lucrări suplimentare

Potrivit raportului care însoțește actualul proiect de hotărâre pentru creșterea valorii investițiilor în Cartierul Tineretului, motivele acestei decizii țin de variația monedei europene, care a fost folosită pentru calcularea ofertei inițiale făcute de antreprenorul general, SC Energie Termică SA. În plus, tarifele pe care le practică această societate (al cărei unic acționar este Consiliul Local Sibiu) au fost majorate, la fel ca și cele ale DPC, firmă subcontractată pentru efectuarea lucrărilor de drumuri.
În plus, au fost prevăzute lucrări suplimentare: încă 280 de ml de rețea de apă de diferite dimensiuni, alți 380 ml de rețele de canalizare, 290 de ml de canalizare pluvială, alte 64 de branșamente de diferite dimensiuni și încă 90 de racorduri la canalizarea menajeră și pluvială.
Indicatorii tehnico-economici stabiliți încă din 2007 includ, în afara rețelelor de apă și canalizare, și mai bine de șapte km de străzi și aproape 8.000 de mp de zone verzi care trebuie amenajate.


Majoritatea lucrărilor, terminate la anul

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat la inaugurarea străzii Țiglară că viabilizarea Cartierului Tineretului ar trebui să aibă o finalitate ce poate fi întrezărită anul viitor. ”Probabil lucrările vor fi finalizate în mare parte”, a spus Johannis. Deocamdată, însă, strada Țiglari este singurul acces în noul cartier al Sibiului, unde mai sunt 120 de loturi de case de împărțit cu titlu gratuit de folosință.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

CURIOSU\"

Acum 10 ani

NORMAL, CA DOAR DE UNDE SA-SI MAI TRAGA ILIE GIGACALORIE INCA O VILA CA CEA DE PE NOICA DE 1MIL. EURO? DIN BANII LOCALI CA SI PANA IN 2000 CAND ENERGIE TERMICA FURNIZA CALDURA SI APA CALDA POPULATIEI! SUNT LA MODA RECTIFICARILE IN FOLOSUL \"COMUNITATII\"
Raspunde

RUSINICA

Acum 10 ani

DAR CAND INCEPE REABILITAREA PROMISA A PARCURILOR DIN ORAS? IN DECEMBRIE SAU IN IANUARIE? PAI NU CHIAR ANUL ASTA PENTRU CA IN CARTIERUL TINERETULUI TREBUIE TOTUL ASFALTAT CACI ACOLO NU STAU DOAR TINERI CI SI VIP-URI CARE NU SI-AU CUMPARAT CIZME PENTRU NOROI!
Raspunde

ion

Acum 10 ani

sub ochii nostri primaria prejudiciaza Sibiul cu 14 mil de euro , cu lucrari facute la suprapret si noi stam si dormim.
Raspunde

alex

Acum 9 ani

Ion se scrie cu I Mare dar tot nume de sluga e...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus