Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
8°C

Reincepe seria filmelor cu prelegeri "Der Himmel über Berlin"

28 Septembrie 2011 00:36

Seria de filme cu prelegeri Îngeri, hoinari şi femei fatale, revine în această toamnă cu filmul „Der Himmel über Berlin” (1987).
”Der Himmel über Berlin” a regizorului Wim Wenders (regie şi scenariu – în colaborare cu Peter Handke), portretizează existenţa unei realităţi de mult ştearsă din amintirile noastre. Îngerii trăiesc printre noi. Viaţa cotidiană este pentru ei o vânătoare de gânduri frumoase. Ce poate face un înger invidios pe oamenii care se pierd în esenţa lor pământească, în iubire şi efemeritate, în gustul ţigării savurate cu o cafea?

Filmul prezintă oraşul Berlin dintr-o perspectivă cu totul neobişnuită. Prin intermediul a doi îngeri ne este permis să aruncăm o privire în spatele culisei, unde timpul nu cunoaşte limite şi unde viaţa atât de trecătoare şi de fragilă a oamenilor este pusă sub semnul întrebării.
Centrul Cultural German Sibiu şi Academia Evanghelică Transilvania reia seria de filme iniţiată anul trecut continuă și pe parcursul anului 2011. Filmul va fi prezentat vineri, 30 septembrie, de la ora 18:00, la Centrul Cultural German Sibiu.
 

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus