Joi,
03.12.2020
Parțial Noros
Acum
0°C

Discursul Regelui Mihai I

02 Octombrie 2011 22:52

În cea mai bine regizată dezbinare națională posibilă, Majestatea Sa Regele Mihai I al României se pregătește să țină un discurs aniversar în parlamentul țării. Sigur că toate forțele așa-zis politice de pe scena actuală au avut și au intenția de a se folosi de prilej în scopuri strict politicianiste. Iar cele mai deranjate de acest inedit episod parlamentar sunt forțele ilegitime – cățărate la putere fără a fi acoperite moral și profesional (din orice tabără ar fi ele)! Și iată că se și demască fără să le-o fi cerut nimeni – forțând eliminarea acestui eveniment care le poate pune o oglindă în față!

Ce face poporul spectator? (spun „spectator” pentru că dacă ar fi fost „jucător” altfel arăta scena politică românească). Principalul lucru este să nu cadă în greșeala de a considera partidele, politicienii români de azi ca având aceeași agendă cu a populației. După 21 de ani, oamenii o duc mai prost, starea de înapoiere a țării e vădită – în comparație cu orice altă țară din Comunitatea Europeană - și, cel mai grav, orizontul ne este complet închis…
Toți acești nenorociți de bufoni ai politicii au sărit în 1990 pe scena care nu era a lor și au mimat politici care nu se sprijineau pe nici o strategie coerentă. Singura lor strategie, de care au ținut cu dinții, a fost îmbogățirea rapidă… 
-  Nu trebuia „câștigat un pariu” cu agricultura, ci lăsată piața agrară să se îndrepte natural spre fermele de mărime medie, complexe sau biologice, care să poată absorbi 35% din populația românească, conform specificului țării (nu 5% în sistem superindustrializat, chimizat și nesustenabil)
- Nu trebuia să ne înfundăm în contracte dubioase de autostrăzi super-scumpe și cu termene pe decenii, ci deschis licitații transparente în continuarea celor ungurești de la granița de vest, cu aceeași eficiență și viteză (și nu de la București la plaja mării…)
- Nu a fost normal ca 40% din forța de muncă bine calificată (muncitori, specialiști, universitari), tânără și întreprinzătoare, să plece peste hotare, să participe la salvarea altor economii naționale, când aici este de lucru pentru cinci generații concomitent! Dar asta ar fi presupus onestitatea celor din conducere, la nivelul localităților, județelor și țării și legi care să încurajeze munca privată, câștigul transparent și investiția profitabilă. Nu e nici o bucurie în a prezenta ca modele de succes super-miliardari din speculații cu bogățiile României, averi făcute prin privatizarea părtinitoare a avantajelor și socializarea abjectă a dezavantajelor (adică urmările catastrofale ale acelor speculații să le plătim noi toți, „solidari”! Vedeți, de exemplu, faptul că de la prăbușirea controlată a „Bancorex”, pentru care nici un miliardar de carton n-a stat în pușcărie, plătim toți, la fiecare alimentare cu benzină, pentru fiecare litru câte 1 eurocent în plus (doar nici nu-l simțim, nu?). Asta ca să se recupereze pierderile acestei bănci, care era a statului român…
 
 Probabil că toate acestea ar trebui spuse clar de la tribuna parlamentului! Ele sunt urmarea politicii deșănțate practicate de conducătorii României, începând cu primii comuniști. Pentru că criminali au fost cu toții, inclusiv după 1989!
Marile firme investitoare venite, de bine-de rău, să producă la noi – pleacă definitiv. De ce nu sunt sprijiniți întreprinzătorii autohtoni să preia ei asemenea industrii? Suntem mai handicapați decât chinezii? (vezi cazul producătorului de biciclete ordinare, model „Dunărea” – a venit din China la noi, care în 1950 aveam în țară opt fabrici de biciclete model german!)
Atenție mărită: exemplul Greciei este devastator (dar și Portugalia, Irlanda, Italia ne sunt foarte aproape…). Veți vedea în curând cum, din păcate, populația grecească va fi nevoită să iasă în stradă pentru mâncare, nu pentru idealuri politice!

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus