Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Noul centru de conferinte si spectacole, in mana arhitectilor

Arhitecți sibieni și din întreaga țară dezbat în aceste zile viitorul arhitectonic al noului centru de conferințe și spectacole ce va fi construit în zona Teatrului Radu Stanca. Ideea noii clădiri a fost din ce în ce mai des vehiculată în ultimii ani, fiind prinsă chiar și în noul Plan Urbanistic General al orașului. În cadrul Zilelor Arhitecturii, ce au început astăzi la Sibiu, arhitecții vor dezbate oportunitatea unui concurs de arhitectură pentru noua clădire-simbol a Sibiului. „Sperăm ca la sfârșitul zilei de astăzi să avem rezultate. Să începem primii pași spre rezultatul care îl dorim”, spune Gabriel Roșca, președintele Ordinului Arhitecților din România, filiala Sibiu-Vâlcea. Prezent la dezbateri, primarul Klaus Iohannis așteaptă o serie de idei care să ducă acest proiect mai departe. „Zilele Arhitecturii sunt un lucru foarte bun pentru Sibiu. Arhitectura Sibiul reprezintă una dintre valorile orașului și aici nu mă refer neapărat la cea modernă. Tema aleasă se potrivește cu momentul actual când am insistat pe introducerea acestui concept în PUG, dar de atunci nu s-au făcut prea mulți pași spre concretizare”, spune Klaus Iohannis. Noul centru de conferințe și spectacole va fi și noua casă a Teatrului Radu Stanca. Cu o tradiție de peste 300 de ani, teatrul sibian are nevoie de o revigorare. „Sibiul a avut în 1778 prima instituție teatrală din România, cu loji din lemn de trandafir. Cortina folosită în acea perioadă se găsește la muzeul Brukenthal”, povestește din filele de istorie directorul TNRS, Constantin Chiriac. „E un moment de normalitate. Sibiul e singura capitală culturală europeană care nu a avut scăderi turistice după anul celebrării. E firesc ca un asemenea obiectiv important să se nască într-o dezbatere”, mai spune Chiriac. Discuțiile despre această nouă clădire a orașului vor avea loc astăzi, la ora 15, cu participarea primarului Klaus Iohannis, directorului TNRS, Constantin Chiriac, președintelui OAR România, Șerban Țigănaș și Rudolf Scherzer, vicepreședintele Ordinului Arhitecților din Bavaria.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus