Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

”Aeroportul trebuie sa se straduiasca sa ramana rentabil”

Primarul Sibiului - oraș partener cu 50% din sumele investite pentru reabilitarea Aeroportului – nu este de acord cu ideea subvenționării Aeroportului internațional Sibiu, în ideea de a atrage companii low-cost. Dar, susține el, decizia finală aparține Consiliului Județean Sibiu, în subordinea căruia funcționează Regia Autonomă Aeroportul Sibiu.
”Eu nu sunt adeptul subvențiilor. Aeroportul trebuie să se străduiască să rămână rentabil. Companiile care insistă pe reducerile de taxe sunt cele low-cost. Nu mi se pare corect să se subvenționeze Aeroportul pentru a fi atrasă o companie sau alta”, spune Klaus Johannis.
Declarând că nu cunoaște situația veniturilor Aeroportului sibian, primarul este de părere că trebuie găsit un echilibru între nivelul taxelor și venituri și cheltuieli, astfel încât să nu fie nevoie de subvenții. ”Știu că la Târgu Mureș, Primăria a subvenționat cu o sumă imensă, ceea ce nu mise pare în regulă. Nu așa se face un aeroport competitiv. Ar fi bine dacă am avea mai multe companii, fie de tip low-cost, fie cele care operează zboruri de vacanță, dar nu subvenționând. Au fost companii care nu numai că au cerut taxe mai mici, dar au cerut chiar și bani să opereze zboruri de aici. La Târgu Mureș sau Cluj nu au decât să zboare și gratis”, a mai spus Johannis.
Consiliul Județean Sibiu va dezbate, la finele acestei luni, un proiect de hotărâre cu privire la scăderea tarifelor pe aeroportul sibian, cu scopul de a atrage mai multe companii aeriene. Or, scăderea substanțială a acestor tarife va duce la pierderi care vor trebui acoperite din bugetul județenea. ”Scădem mult, subvenționăm mult”, a spus președintele CJ Sibiu, Martin Bottesch.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

nelu

Acum 11 ani

doi sasi prosti care nu-si dau seama ce vorbesc adica cei de la cluj si tg-mures sunt prosti si fraieri pai voi aveti bani sa mergeti cu taromul si luftansa la bani vostri ce sa mai spunem
Raspunde

unu

Acum 11 ani

nu mi se pare normal sa nu avem o companie buna la sibiu...lufty carpat austrian si tarom toate sunt companii cu suprapret, si pretul acestora este dat si de taxele mari pe care aeroportul le practica. Ce daca ar veni wizz? sau ryanair? blueair nu e low cost...si chiar ca au servicii de low cost. Daca ar subventiona o perioada de 2 ani pana s-ar face piata nu ar fi probleme deloc, apoi s-ar putea creste tariful nu credeti? plus de asta ganditi-va la impactul asupra economiei si injectarii de capital a turistilor sau persoanelor care calatoresc. Benzina, mancare job-uri creeate.... sa fim seriosi.... aeroportul sibiu e al orasului, oare chiar mu avem nici un cuvant de spus? nu e un aeroport privat detinut in totalitate de primar sau de prefect....sa fim seriosi din taxele si impozitele noastre se platesc ratele la dexia. Sa vedem cand se va deschide si la Brasov aeroportul la anu....cred ca inclusiv Lufty isi va lua zborul de aici si atunci ce....??? se platesc ratele pentru imprumutul de 45 de milioane de euro din ce???subventionari de la consiliul judetean....ce ziceti am dreptate?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus