Duminică,
10.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

O lumanare pentru ingeri, sambata pe Mihai Viteazu

Sibienii sunt aşteptaţi sâmbătă seara să depună o lumânare la Biserica de pe Bulevardul Mihai Viteazu pentru copiii deveniţi îngeri prea repede. Organizaţia E.M.M.A. va celebra, pe 15 octombrie, "Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor", eveniment aflat la a doua ediţie în România.

 Evenimentul se desfăşoară concomitent în SUA, Canada, Australia, Japonia, dar şi în câteva ţări europene. În 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locală din fiecare ţară) se aprind lumânări, în memoria copiilor plecaţi prea curând de lângă părinţii lor. Acestea sunt lăsate să ardă timp de o oră, creând astfel un "Val de Lumină" care va face înconjurul globului şi va dura 24 de ore. În Sibiu, comemorarea va avea loc la biserica ortodoxă Înălţarea Domnului de pe bulevardul Mihai Viteazu.

Mişcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a îinceput în Statele Unite în anul 1988, când preşedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebeluşilor şi copiilor decedaţi. În 2002, la iniţiativa unui grup de părinţi, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane Zi oficială pentru comemorarea bebeluşilor şi copiilor. An de an, mişcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele. În România, evenimentul a fost organizat pentru prima dată anul trecut, la iniţiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A, şi a avut loc în 13 oraşe din ţară.

În acest an, evenimentul va avea loc în 15 oraşe din ţară.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Simona Steluta MARTI - voluntar EMMA

Acum 12 ani

Va asteptam cu drag sau daca nu puteti fi alaturi de noi , aprindeti lumanari in memoria copiilor plecati prea curand de langa parintii lor, lumanari de orice fel, oriunde, important este sa ne alaturam miilor de oameni din intreaga lume, care vor face acelasi lucru, la aceeasi ora, in orice colt al lumii ar fi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus