Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Au inceput pregatirile pentru Festivalul-Concurs "Medias-Cetate Seculara"

Deşi mai sunt câteva săptămâni până la a XXVIII-a ediţie a Festivalul-Concurs „Mediaş-Cetate Seculară”, medieşenii au început pregătirile pentru mult aşteptatul eveniment. În anul 2010, festivalul a fost reluat de către un grup de pasionaţi de muzică folk cu sprijinul Primariei Mediaş. Şi pentru ediţia din acest an, organizatorii vor să-i aducă la Sibiu pe cei mai îndrăgiţi înterpreţi din ţară.

Festivalul, considerat „o adevărată stare de spirit în Municipiul de pe Târnava Mare” a avut prima ediţie în 1974, iar de atunci, de-a lungul numeroaselor ediţii, pe scenă au urcat nume cunoscute ale muzicii folk. Printre participanţi s-au numărat Maria Gheorghiu, Emeric Imre, Florin Săsărman, Maria Magdalena Dănăilă, Lea Muszka, Ion Cerchezan şi Vasile Mardare. Recitaluri extraordinare au oferit şi interpreţi consacraţi din muzica românească precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Gheorghe Gheorghiu, Ducu Bertzi, Vali Şerban, Ioan Gyuri Pascu şi Victor Socaciu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus