Marţi,
20.04.2021
Innorat
Acum
8°C

Comisarii Garzii de Mediu au dat amenzi de peste 600.000 de lei de la inceputul anului

Comisarii Gărzii de Mediu Sibiu au făcut, de la începutul anului până în prezent, peste opt sute de controale şi au dat amenzi în valoare de peste 600.000 de lei, patru dintre sancţiuni fiind acordate unor primării din judeţ pentru "încălcarea legislaţiei privind regimul deşeurilor".

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu Sibiu, de la începutul anului, comisarii instituţiei au făcut 640 de inspecţii în domeniul Controlului Poluării şi două sute de inspecţii în domeniul Biodiversităţii, Biosecurităţii şi Ariilor Protejate, transmite corespondentul Mediafax.

În urma controalelor, au fost date 47 de sancţiuni în primul domeniu şi 11 sancţiuni în cel de-al doilea.
"Sancţiunile contravenţionale aplicate au vizat, în principal, operatori economici din industrie şi, în număr mai mic, administraţii publice locale, dar şi persoane fizice. Valoarea amenzilor aplicate este de 522.000 de lei la Controlul Poluării şi 94.000 de lei la Biodiversitate, Biosecuritate şi Arii Protejate", au declarat, marţi, reprezentanţii Gărzii de Mediu Sibiu.
Potrivit acestora, patru primării din judeţ au fost amendate. Astfel, primăriile din Slimnic, Jina şi Poiana Sibiului au primit câte 15.000 de lei amendă, iar Primăria Laslea a fost amendată cu 50.000 de lei.
"Motivele care au stat la baza sancţionării acestora constau în deficienţe repetate pe linia salubrizării localităţilor şi cursurilor de apă ce traversează localitatea, precum şi reapariţia deşeurilor pe fostele amplasamente de depozitare, închise în anul 2009. Încălcarea legislaţiei privind regimul deşeurilor se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 15.000 de lei, cu o exceptie, în cazul Primăriei Laslea, unde a fost aplicată o sancţiune pentru nerespectarea măsurilor impuse anterior", au mai declarat reprezentanţii Gărzii de Mediu Sibiu.
Aceştia au precizat că, de la începutul anului, a fost emisă o dispoziţie de sistare a activităţii până la remedierea deficienţelor pe linia protecţiei mediului, la un operator economic din domeniul colectării apelor uzate.
Garda de Mediu Sibiu nu a dispus, în acest an, încetarea activităţii la niciun agent economic şi nu s-au formulat, deocamdată, plângeri penale în acest domeniu.

Comentarii

4 comentarii

Domnisoara Cucu

Acum 9 ani

No, fain articolas, mai acestia de la Turnul Sfatului (sau sfatosilolr??!!??) ! Amenzi s-au dat caci comisarii GNM SB umbla una-n-truna prin tat judetul. Insa de voi ziaristii de la aceasta foaie...fitzuica... nu spuneti si valoare incasata a amenzilor contraventionale? De exemplu ma gindesc ca primarii celor 4 comune, si nu numai ei, nu au achitat amenzile (exceptie poate bogatanii din Marginime!?!) si conform \"bunului\" obicei romanesc s-au pus pe facut contestatii la amenzi! Interesanta este si faza cu specificarea sumei respectabile de 94.000 lei pentru domeniul Biodiversitate, Biosecuritate şi Arii Protejate!? Cati banuti ori fi datorati incalecarii (scuzati termenul mai putin academic) biosecuritatii,de exemplu? Si ce e aceea biosecuritate? Voi ziaristii aveti datoria sa ne luminati, caci acest domeniu de MARE VIITOR cum e mediul inconjurator este suficient de necunoscut noua, profanilor!
Raspunde

pensionara

Acum 9 ani

dau amenzi unde vor si la cine vor,chiar daca s-au facut sesizari,s-au facut ca nu vad ce ai sesizat,acica te fac si prost,ai scris degeaba
Raspunde

@pensionara

Acum 9 ani

Uau!!!... Ce zice acest/aceasta conjudetean/a? Ca sesizarile sint ignorate pe fata la Garda de Mediu Sibiu? Nu pot sa cred asa ceva...!!!???!!! Ar fi strigator la cer! Oare seful acestei institutii locale stie despre ce-i vorba? Chiar, cine conduce aceasta faina institutie sibiana? Stimate/stimata \"pensionara\" la ce anume v-ati referit mai exact? Ce va nemultumeste?
Raspunde

un cetatean

Acum 8 ani

Parerea mea este ca ar trebui sa se vada cine anume polueaza in domeniul deseurilor. Mai exact cei care pun pe piata obiecte ce ulterior ajung deseuri au obligatia sa asigure colectarea si reciclarea, si abia apoi sa sanctioneze primariile care oricum sunt vai mama lor cu bugetul mereu schiopatand.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus