Duminică,
25.07.2021
Partial Noros
Acum
27°C

De ce i-a cerut primarul din Cristian lui Boc sa-i intinda plapuma

Imediat după ce premierul Emil Boc a consfinţit că, oficial, au început lucrările la autostrada Orăştie – Sibiu şi pe teritoriul judeţului Sibiu, în peisaj a apărut şi primarul din Cristian, Ioan Seuchea. Gătit cu tricolorul de rigoare, primarul a avut şi el un of, de purtat în faţa premierului – cum că preţurile oferite la exproprierile pentru autostradă sunt prea mici. Şi, dacă s-ar putea, să mai fie săltate niţel. Premierul Emil Boc i-a răspuns plastic. „Domnule primar. Atâta e plapuma, atâta ne întindem. Dacă aveam mai mult, ne-am întinde. Atâta-i plapuma, atâta avem. Legea e la fel în întreaga ţară”, la care primarul a devenit şi mai plastic, zâmbind lard. „Dacă o prindem o întindem”.
Dar cu zâmbetul a rămas, deocamdată, primarul. Dincolo de interesul comunitar care l-a îndemnat pe primar să îl abordeze pe premier în această chestiune, trebuie remarcat şi interesul personal al lui Seuchea. Deoarece, pe lista persoanelor din Cristian care vor fi expropriate, în două locuri, apare şi numele primarului. Căruia autostrada îi va lua 346 de mp de teren arabil dintr-un lot şi alţi 663 mp de teren arabil, din alt lot. Pentru cei 1.000 de metri, lui Ioan Seuchea Guvernul îi oferă 5.500 de lei, adică un euro şi ceva pe metru pătrat. Puţin consideră Seuchea. Care, pentru Turnul Sfatului, a declarat că nu pentru el l-a abordat pe Boc, ci pentru poporul care l-a ales. „Sunt şi eu, dar nu mă deranjează. Deocamdată nu s-au făcut exproprierile şi când se vor face poţi să acţionezi în instanţă. În mod sigur vor fi oameni din Cristian care vor da în judecată”, spune Seuchea.
În total, din Cristian vor fi expropriate aproximativ 42 de hectare de teren, necesare coridorului lung de şase km şi lat de 70 de metri, care va servi viitoarei autostrăzi. Cele mai multe loturi expropriate sunt sub 1.000 de mp, puţine fiind valorile oferite drept despăgubire care depăşesc 10.000 de lei.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

pcr

Acum 9 ani

lasa ca se compenseaza cu fiu-so director adjunct la apia
Raspunde

alex

Acum 9 ani

pd-sti hoti si ticalori ... puscariile o sa va manance!!!!... mai aveti putin!!
Raspunde

HOTII

Acum 9 ani

HOTII vor sa fure, VIN alegerile la anul si le trebuie BANI DE CAMPANII!!!
Raspunde

ovidiu pop

Acum 9 ani

Nu sta Nelu Seuchea in banii din cele doua suprafete. El a fost si este un harnic, ca ne place sau nu.Eu am stat o perioada in localitate si stiu. E bine ca se bate pentru comuna lui. Are o familie frumoasa ,pentru care ,numai el stie cate sacrificii a facut. Ii doresc sanatate si putere de munca. Pentru dusmani chiloti de tabla.
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

suma pentru despagubiri mi se pare cinstita. Ce vreti? e teren arabil in cuca macaii, nu esti la promenada pe in buricul Parisului!! ia mai lasati dracului specula imobiliara!! a ajuns un jeg de 2 camere din anii 70 in Bucursti sa coste cat o un apartament nou in Berlin! Si pe ce sa platim atata? Teren arabil exista si la 2 km mai incolo, puneti mana si lucrati-l, ca arata ca in desert in tara asta!!
Raspunde

cici

Acum 9 ani

atata dispune statul atata da...de ce sa-i imbogateasca pentru ca tocmai pe acolo trece centura...cred ca e o suma destul de buna
Raspunde

pt oameni care nu gandesc

Acum 9 ani

in primul rand uitatativa si pe harta pe unde trece autostrada..sunt si locuri intravilan...nu mi se pare corect sa primesti 1euro pe metru in locuri in care poti vinde terenu la privati cu 15 euro....statu iti ia o groaza de bani pt roviniete si alte kakaturi macar sa despagubeasca la pretul pietei sau na 10 euro macar nu 1.....si stati linistiti cu primaru ca are el bani si fiuso nu compenseaza de la apia cum gandesc alti...bani i-a facut inainte........daca tot vreti sa comentati da-ti o fuga in cristian si vedeti schimbarile care s-au facut in mandatele lui si dupa va dau dreptu la comentari pana atuncea gurita inchisa
Raspunde

fix

Acum 9 ani

Este bine sa nu se bage in vorba cine n-are treaba. Daca ar lua cineva pamantul familiei tale si in actul de expropriere ar scrie JUSTA DEAPAGUBIRE = 0,50 sau 0,80 ron/mp ai blestema toti ministrii???. Daca sunteti asa de convinsi de dreptarte verificati lista cu suprafetele expropriate pe aceasta autostrada Orastie-SB si veti vedea ce sume a oferit BOC la Spring, Miercurea-Sib, Apoldu de Jos, etc. dar tineti cont ca din suma respectiva se retin impozitul si CAS-ul. Verificati apoi cat a platit acelas BOC pe alte autostrazi anterioare(parca ar fi in alta Romanie), terenuri cumparate de la tarani de politicienii care stiau pe unde o sa treaca autostrazile si acesti speculanti au primit apoi 18-22 euro/mp. Pentru curiosi = Monitorul Oficial 410 din 10 iunie 2011 (M. Of. 410/2011) Hotararea 522 din 18 mai 2011 (Hotararea 522/2011) Nu vrea nimeni de la Sibiu la Orastie imbogatire de pe urma statului insa si un copil intelege ca o justa despagubire este atunci cand poti cumpara cu banii respectivi aceeasi suprafata de teren in aceeasi zona. Nu mai vorbim de faptul ca se expropriaza un hectar si iti lasa neexpropriat si neplatit un triunghi de teren in suprafata de 200 mp, facut terci 3 ani de zile cat o sa lucreze ei la autostrada, plin de balastru si ciment si..ce mai faci cu el. Se mizeaza pe faptul ca despagubirile obtinute in urma proceselor vor fi achitate de alte guverne si pana atunci boc si ai lui taie panglici jefiund poporul. Cei care scrieti si va dati cu parerea ati cumparat vre-o data pamant cu bani truditi de voi, ori beti pepsi la calculator pe banii lui babacu?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus