Duminică,
28.05.2023
Partial Noros
Acum
11°C

Se ascut cutitele in PDL. La Sibiu e liniste si pace

O parte din grupul europarlamentarilor PDL au ridicat săptămâna trecută o serie de probleme legate de politica dusă în cadrul partidului. Replica nu s-a lăsat așteptată, iar deputatul Cezar Preda i-a invitat scurt: ”afară!”. De aici, au curs o serie de replici așa cum nu s-a mai întâmplat vreodată în istoria, ce-i drept, scurtă, a partidului. "Dacă vrea să facă un partid de dreapta autentic, să-i ia de mână pe cei trei-patru colegi, şi să facă acel partid. Să facă partidul ăsta cu domnul Sever Voinescu, cu domnul Baconschi, cu domnul Cristian Preda. Domne, cine ia împiedicat? Am înţeles, nu se mai pot uita la noi, nu le plac figurile noastre şi nu numai ale noastre, că noi am ieşit din decor. Păi ce vrea, să-i omoare pe toţi şi să râmână dânşii patru cu 41 de filiale, cu 41 de organizaţii judeţene care au sute de mii de membri? Nu, e clară treaba, că noi nu ne regăsim în profiulul făcut de domniile lor. Să facă un partid nou, cu ce orienatare vor, că va fi ordoliberal, că e pur de dreapta, că îl are pe domnul Valeriu Stoica ideolog, să-l facă, domnule, cine îi opreşte?", a răbufnit Cezar Preda.

"E un lucru cunoscut că nu am fost niciodată pe placul celor numiţi greii partidului, pentru că erau feseniştii de la începutul anilor '90. Ăştia nu ne-au iubit niciodată! Nici eu n-am iubit FSN-ul, vă spun sincer şi n-am intrat în PDL pentru rădăcinile sale feseniste, am intrat în PDL, crezând că e un partid al viitorului. Feseniştii de vârstă înaintată, ca să zic aşa, mă rog, unii dintre ei sunt tineri, dar au rămas fesenişti, ei nu ne-au iubit niciodată", a răspuns prompt europarlamentarul Cristian Preda.


În cadrul organizației Sibiu sunt și aici membri care se plâng de politica dusă de la nivel central și însușită de liderul Ion Ariton. Până și primarul Klaus Johannis sesiza că organizația locală este condusă doar în week-end, întrebându-se rhetoric ”cine conduce PDL Sibiu?” Problemele din cadrul organizației nu sunt însă niciodată rostite oficial. ”Nu s-a mai organizat o ședință de Birou Politic Județean de nu mai țin minte, a trebuit să vină Boc de la București ca să mai ținem una. Și nici acum nu s-a spus nimic. Ne-am uitat unii la alții și ne-am admirat cât suntem de frumoși. Nu s-au ridicat probleme, așa că nu s-au găsit nici soluții. Deși știm că nu avem nicio strategie electorală”, susțin voci din cadrul organizației, după întâlnirea liderilor PDL Sibiu, cu cei din conducerea central, ce s-a desfășurat la Ramada, cu ocazia constituirii noii comisii de administrație a partidului. Cel mai probabil, adevărul va fi rostit și la Sibiu, după ce lucrurile se vor clarifica la București.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

pcr

Acum 11 ani

eu zic in cateva luni sa dati la inchiriat sediul de pe centru ca sunteti pe faras
Raspunde

cici

Acum 11 ani

e singurul partid cu adevarat de dreapta nu cred ca populatia e atat de imbecila sa nu vada ca nu putem ramane stangacii europei..
Raspunde

@cici

Acum 11 ani

Ti-ai gasit alt prenume,amaratule(o)?Stii ce poti face cu dreapta?atunci,fa-o!
Raspunde

@cici

Acum 11 ani

cred ca nici dumneata nu stii ce inseamna un partid de dreapta, ai preluat un slogan si-l tot repeti. Cu atat mai putin populatia. Si inca ceva, cum poti duce politici de dreapta cu oameni de stanga?( doar PD provine din pCR via FSN si a fost in internationala socialista).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus