Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
7°C

Angela Gheorghiu si Placido Domingo in direct cu Sibiul

Centrul Cultural Habitus iniţiază, începând cu această lună, un program de transmisiuni în direct ale unor montări de succes aparţinând celor mai importante teatre lirice şi dramatice din lume. Publicul are în acest fel posibilitatea unică de a lua parte la spectacole extraordinare şi de a admira - în condiţii de difuzare de înaltă calitate – pe câţiva dintre cei mai valoroşi artişti ai lumii.

Prima transmisiune, programată în data de 28 octombrie, va transforma publicul român într-un martor al unui eveniment de o deosebită importanţă în lumea artistică internaţională: gala de redeschidere a Teatrului Mare din Moscova – Bolşoi, după un proiect impresionant de refacere şi modernizare început în 2005. La manifestare va participa inclusiv preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, care a supravegheat derularea întregului proiect.

Pentru spectatorii români, gala va însemna şi reîntâlnirea cu Angela Gheorghiu, celebra soprană de origine română, invitată de onoare a evenimentului. Dupa invitaţia speciala de la Washington, din 6 decembrie 2009, când a intepretat cu enorm succes două arii în cadrul Galei Kennedy Honors, în prezenţa preşedintelui Barack Obama, dar şi a numeroase vedete hollywoodiene, iată că soprana va avea parte de o nouă întâlnire la cel mai înalt nivel. Printre alţi invitaţi de marcă ai galei se mai numără: Placido Domingo, Natalie Dessay şi Dmitri Hvorostovski. Evenimentul îşi propune să reconstituie istoria impresionantă a instituţiei înfiinţate în 1776 (care funcţionează în actuala clădire din 1824), programul serii reunind astfel un montaj cu imagini ce prezintă reconstrucţia clădirii, o paradă a decorurilor realizate de mari scenografi ai teatrului, fragmente cunoscute din spectacole de operă sau de balet. Gala se va încheia cu o paradă care prezintă întreaga companie a teatrului. Regia manifestării este semnată de Dmitri Ceniakov, iar conducerea muzicală a evenimentului îi aparţine lui Vassili Sinaiski. Vor participa soliştii, compania de balet şi orchestra Teatrului Bolşoi.

Ora de începere a transmisiunii în România este 17.45. Preţul biletului este de 45 lei. Biletele se pot achiziţiona de la Libraria Humanitas Constantin Noica.

Seria transmisiunilor în direct care vor fi organizate la Centrul Cultural Habitus va continua cu spectacole realizate pe scena câtorva dintre cele  mai importante teatre lirice din lume, ca Teatro Real – Madrid, Gran Teatre del Liceu – Barcelona, Arena di Verona, Scala din Milano ş.a.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus