Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Circa 5.000 de persoane la Catedrala Mitropolitana, unde au fost aduse moastele Sf. Andrei

 Aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat, vineri seară, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde au fost aduse moaştele Sfântului Andrei, ocrotitorul României, racla fiind adusă cu o cursă aeriană specială, de către Patriarhul Daniel şi o delegaţie de ierarhi din Grecia.

La Catedrala Mitropolitană din Sibiu s-au adunat aproximativ 5.000 de credincioşi, mare parte dintre aceştia sosind în procesiunea care a purtat osemintele Mitropolitului Andrei Şaguna prin centrul Sibiului, transmite corespondentul Mediafax.
Lor li s-au alăturat şi alte persoane care au mers la catedrală pentru a aştepta sosirea moaştelor Sfântului Andrei, ocrotitorul României, şi pentru a participa la slujbele speciale programate în cadrul ritualului de canonizare a Mitropolitului Andrei Şaguna.
Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, a fost adus, vineri după-amiază, de la Bucureşti, cu o cursă aeriană specială, de PF Daniel şi de o delegaţie de ierarhi din Grecia, dar şi de membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
Pentru sosirea delegaţiei oficiale şi pentru buna desfăşurare a procesiunii, strada Mitropoliei, pe care se află Catedrala Mitropolitană din Sibiu, a fost închisă traficului rutier, iar forţele de ordine au creat un culoar special pentru ca racla şi oficialii să poată ajunge în curtea catedralei.
În timpul sosirii ierarhilor cu racla specială de la Bucureşti, clopotele Catedralei Mitropolitane au bătut timp de aproximativ zece minute.
La ceremoniile de vineri seară participă 50 de ierarhi şi aproximativ 500 de preoţi.
Programul manifestărilor de vineri seară include slujba Te Deum, după care PF Daniel va adresa celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare, iar IPS Mitropolit Laurenţiu va adresa cuvântul de întâmpinare.
Moaştele Sfântului Andrei vor rămâne la Sibiu până sâmbătă seară, când vor fi duse la Alba Iulia, unde PF Daniel va participa, duminică, la canonizarea Mitropolitului Simion Ştefan.
Pe toată durata nopţii de vineri spre sâmbătă, moaştele vor rămâne spre închinare, astfel încât toţi credincioşii doritori să poată trece prin faţa raclei sfinte. 
De asemenea, credincioşii se vor putea închina, sâmbătă, pe toată durata slujbei de canonizare a Mitropolitului Andrei Şaguna.
Peste 2.000 de credincioşi şi aproximativ 300 de preoţi au participat, vineri după-amiază, la o procesiune în cadrul căreia osemintele Mitropolitului Andrei Şaguna au fost purtate prin centrul municipiului Sibiu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus