Joi,
29.07.2021
Partial Noros
Acum
31°C

Presedintele Basescu vine la canonizarea lui Andrei Saguna

Președintele Traian Băsescu va veni sâmbătă la canonizarea mitropolitului Ardelului, Andrei Șaguna. 

Aflat deja în Sibiu pentru același eveniment, preșdintele PSD, Victor Ponta i-a urat președintelui ”să fie sănătos”. ”Să fie sănătos Băsescu. Am certiduniea că este o persoană iresponsabilă, din ce motive este așa, nu mai știu, dacă of fi fiziologice sau nu. Văd că este un om iresponsabil, iar ce face Băsescu în timpul liber, este treaba lui, nu mă pasionează programul lui Băsescu”, a declarat Ponta, cel care mâine va sta alături de președinte la canonizarea fostului mitropolit.

"Sâmbătă, la ora 8.30, se va face aici, la reşedinţa mitropolitană, înveşmântarea ierarhilor care participă la slujba de canonizare. Să ştiţi că nu sunt puţini. Sunt în jur de 50 de ierarhi străini şi români care vor oficia slujba. În biserică vor fi, în haine preoţeşti, peste 500 de preoţi, din toate parohiile noastre", a declarat IPS Laurenţiu Streza, citat de Mediafax.

Reprezentanţii Mitropoliei Ardealului au anunţat că au confirmat participarea la eveniment liderul PSD, Victor Ponta, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, iar liderul PNG, Gigi Becali, a anunţat că "ar dori să vină".

De asemenea, premierul Emil Boc a cerut ca, joi dimineaţă, să îi mai fie trimisă o dată invitaţia la eveniment, fără a anunţa dacă va participa sau nu.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus