Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
5°C

Ofiter de la Investigarea Fraudelor Medias, judecat pentru acte de comert incompatibile cu functia

Un ofiţer din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor din Mediaş a fost trimis în judecată pentru că a făcut acte de comerţ în numele unei societăţi comerciale unde soţia sa avea calitatea de acţionar şi administrator în drept, el fiind incompatibil a realiza acest lucru întrucât e poliţist.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Dumitru Baciu, ofiţer de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş - Biroul de Investigare a Fraudelor, pentru infracţiunea de efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, în scopul obţinerii de foloase materiale necuvenite, transmite Mediafax.
În perioada 2008-iulie 2011, Dumitru Baciu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, prin încălcarea reglementărilor legale referitoare la incompatibilităţi, prevăzute în Statutul poliţistului, a efectuat acte de comerţ în numele unei societăţi comerciale unde soţia sa avea calitatea de acţionar şi administrator în drept.
Concret, Baciu s-a implicat personal în activitatea acestei firme, cu profil în domeniul panificaţiei şi patiseriei, în sensul că se ocupa de plata sau angajarea salariaţilor, de relaţia cu furnizorii sau cu beneficiarii mărfurilor, cât şi cu unitatea bancară unde societatea comercială respectivă îşi avea deschise conturi, susţine DNA. În această situaţie, ofiţerul de poliţie avea specimen de semnătură la bancă, astfel că efectua plăţile bancare în numele firmei soţiei sale.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI-Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Alba-Iulia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus