Miercuri,
20.10.2021
Ceata
Acum
-1°C

Weekend de tango argentinian la Sibiu

Sibianul Sorin Negrea s-a hotărât să ofere sibienilor două zile de tango, sperând ca cei care vor dansa pentru prima dată să se îndrăgostească de acest dans şi să-şi dorească să urmeze şi un curs.

Acum un an, trei tineri din Bucureşti au avut o iniţiativă asemănătoare, dar din păcate cei care s-au înscris au fost foarte puţini.

„Eu aşa am descoperit acest dans deosebit, la un curs în Sibiu. Dar acum nu se mai ocupă nimeni de organizarea unor seri de dans şi mă văd nevoit să merg la Braşov sau la Cluj pentru lecţii. De aceea am vrut să schimb ceva şi să ofer sibienilor ocazia să danseze în oraşul lor. Dacă va merge bine, îmi propun chiar să organizez un curs aici” a spus organizatorul evenimentului, Sorin Negrea.

Seminarii de initiere in tangoul argentinian cu Nadina Cazan si Marius Stoica Nadina si Marius vor fi pentru prima data la Sibiu, pentru a-i îndruma pe cei dornici să înveţe pe “cărările întortocheate ale tangoului”.

Sunt invitaţi sa participe atat cei care vor sa faca primii paşi de tango argentinian, cât şi cei care au mai dansat, dar vor sa aprofundeze bazele tangoului. Pe langă învăţarea paşilor de bază şi a principiilor de dinamică, seminariile sunt menite să insufle celor prezenţi dorinţa de a afla mai multe despre tango.

Nadina Cazan a început să danseze în 2002 cu dans sportiv şi salsa, apoi tango, iar în prezent a cumulat peste 5000 de ore de practică, dintre care mai mult de 300 sub îndrumarea a numeroşi maeştri argentineni. A fost protagonistă în celebrul spectacol "Un Tango Mas" al lui Razvan Mazilu.

Originar din Brasov, Marius Stoica a inceput în 2008 să cocheteze cu salsa, însa i se parea ca “figurile” pe care trebuia să le învete nu îi permiteau nici să-şi dezvolte latura artistică, nici să fie inventiv. Iar câteva luni mai târziu a descoperit tangoul argentinian. A urmat cursurile mai multor şcoli din Bucuresti, a participat la seminarii cu instructori romani şi din strainatate, iar din 2010 predă lectii deschise la Cluj, Braşov şi Bucureşti. Tot în 2011 a pus bazele primei şcoli de tango argentinian din Timişoara împreună cu Nana Cazan.

Programul evenimentului:

Sambata 5 noiembrie

15:30 - 16:30 Lectie deschisa (gratuita) de tango argentinian (60 min)

17:00 - 18:30 Seminar 1: Elemente de baza in tangoul argentinian (90 min)

19:00 - 20:30 Seminar 2: Tangoul, stereotip sau sentiment dansat pe muzica? (90 min)

Duminica 6 noiembrie

13:00 - 14:30 Seminar 3: Exista pasi de baza in tango? (90 min)

14:30 - 16:00 Seminar 4: Tango = trandafiri rosii si Al Pacino!?! (90 min)

Tarife: Toate seminariile (1,2,3,4) - 60 Ron/ Tarif per seminar - 20 Ron Lectia deschisa de sambata este gratuita!

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus