Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

BRD finanteaza SCT Bucuresti pentru construirea unui tronson din autostrada Orastie-Sibiu

 Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti (SCTB) va contracta o linie de credit cash şi non-cash de 20 milioane euro de la BRD (BRD), pentru constuirea unui lot din tronsonul de autostradă Orăştie-Sibiu.

Propunerea contractării împrumutului a fost aprobată miercuri de acţionari, potrivit unui comunicat transmis vineri pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) citat de Mediafax.
Pe partea non-cash, Societatea de Construcţii în Transporturi va accesa 12 milioane euro, iar pe partea cash va împrumuta 8 milioane euro. Prin utilizarea liniei non-cash firma va avea dreptul să solicite băncii emiterea de scrisori de garanţie, deschiderea de acreditive, certificarea de CEC-uri în favoarea partenerilor săi de afaceri.
Contractul de lucrări pentru tronsonul de autostradă Orăştie-Sibiu, în valoare de 745,5 milioane euro, a fost semnat în toamna acestui an şi are termen de finalizare în al doilea trimestru al anului 2013.
Acţionarii Societăţii de Construcţii în Transporturi au decis, miercuri, şi prelungirea unei linii de credit de la CEC Bank în valoare de 19,5 milioane lei. Şi această linie de credit are două componente cash şi non-cash, de 6 milioane lei şi, respectiv, de 13,5 milioane lei.
Acţionarii au aprobat miercuri şi majorarea capitalului social cu 15 milioane lei, de la 9,8 milioane lei la 24,8 milioane lei.
O altă decizie a acţionarilor a vizat transferul titlurilor firmei de pe piaţa Rasdaq la Categoria I a Bursei de Valori Bucureşti.
Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti este controlată de fondul de investiţii austriac Do-Fi South-East Holding, care deţine împreună cu alţii aproape 65% din titluri.
Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile firmei a fost realizată la 6 octombrie, când preţul la preţul de 8,9 lei, cu 18,2% sub cotaţia precedentă. La acest preţ, capitalizarea firmei este de 34,8 milioane lei (8 milioane euro).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus