Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Spitalul de pediatrie va avea un compartiment de bacteorologie acreditat

Clădirea de pe strada Pompeiu Onofreiu în care funcționează Spitalul de Pediatrie va fi mansardată. Lucrările au început zilele trecute și vor fi finalizate până la mijlocul anului viitor, deși, în vara acestui an directorul Spitalului anunța  luna decembrie ca termen de finalizare a lucrărilor.
”Scopul acestei extinderi a spațiului de care dispune unitatea aflată în administrarea municipalității este acela de a asigura fluxul corespunzător pentru probele de laborator care trec prin compartimentul bacteriologie. Astfel, Spitalul de Pediatrie va obține acreditarea RENAR și pentru acest compartiment. În prezent Spitalul de Pediatrie Sibiu are singurul laborator de stat pentru imunologie și biochimie acreditat RENAR din întreg județul Sibiu”, informează reprezentanții Primăriei Sibiu, sub a căror administrare funcționează amintita unitate spitalicească.
Lucrările de mansardare sunt executate de o firmă din Sibiu, Romcas SRL, valoarea contractului de execuție fiind de aproape un milion de lei, fără TVA. Fondurile sunt alocate din bugetul local al Sibiului.

În vara acestui an, conducerea Spitalului anunța că lucrările de mansardare vor asigura noi spaţii pentru laboratoare, configurarea unor trasee privind circuitul analizelor, spaţii anexe (magazie, vestiar personal şi cameră de servire a mesei), o cameră de gardă pentru medici şi două încăperi pentru cazarea temporară a tinerilor rezidenţi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus