Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Dezbatere la Habitus: este sanatatea romaneasca interesanta pentru PPP-uri?

Fundația Hanns Seidel îl are ca invitat pe Ciprian Goriță – cercetător și analist în afaceri europene, profesor asociat la Universitatea din Trieste – în cadrul conferinței organizată în Piața Mică a Sibiului, pe tema parteneriatului public-privat în sistemul de sănătate din România.
Dezbaterea este programată miercuri, 9 noiembrie, de la ora 11.00, la Centrul Habitus. Evenimentul este sprijinit de Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității ”Lucian Blaga”, partener al Fundației Hans Seidel în ciclul de conferințe publice pe tematica ”România pentru Europa. Europa pentru România”.
”Acest ciclu de conferințe publice oferă o mai bună cunoaștere a politicilor europene, urmărind consolidarea legăturii dintre societatea civilă, mediul universitar și societate per ansamblu. În acest sens, Sibiul este un model de bună practică de dezvoltare europeană, un spațiu aflat în consonanță cu evoluția europeană, vector al dezbaterilor europene în România”, declară Helge Fleischer (foto), managerul proiectului.

Ciprian Goriță, cel care va prezida dezbaterea cu titlul ”Este sectorul sănătății potrivit pentru investiții publice în regim de PPP / concesiune? De la perspectiva europeană la cea națională”, lucrează în cadrul Ministerului Finanțelor – el conduce departamentul destinat parteneriatelor public-private din amintitul minister.

La Sibiu, președintele CJ, Martin Bottesch, a declarat că instituția pe care o conduce studiază problematica realizării unui PPP în vederea ridicării unui nou spital de urgență la Sibiu. Spitalul ar fi trebuit construit din fonduri publice, care nu mai sunt, însă, de găsit acum: Ministerul Sănătății a anunțat că a transferat definitiv acest proiect în ograda autorităților locale.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus