Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
7°C

FDGR: Traian Basescu se va intalni la Berlin cu cancelarul Angela Merkel

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ, care îl va însoţi pe Traian Băsescu la Berlin, a anunţat miercuri că şeful statului se va întâlni cu preşedintele Germaniei Cristian Wulff şi cu cancelarul Angela Merkel, precizând că va vea loc şi o Conferinţă româno-germană pe teme economice şi politice.

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) Ovidiu Ganţ a transmis miercuri un comunicat de presă, în care a anunţat că îl va însoţi joi pe preşedintele Traian Băsescu în vizita oficială la Berlin.
Din delegaţie mai fac parte ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, transmite Mediafax.
 
Potrivit sursei citate, delegaţia română va purta discuţii cu preşedintele Germaniei, Cristian Wulff, şi cu cancelarul Angela Merkel.
De asemenea, joi după-amiază va avea loc o Conferinţă româno-germană pe teme economice şi politice, care va fi deschisă de preşedintele Traian Băsescu şi de ministrul german de Externe, Guido Westerwelle.
În comunicat se mai arată că FDGR a fost o permanentă "punte de legătură" între Germania şi România.
"În ultimii 21 de ani Forumul Democrat al Germanilor din România şi-a asumat rolul de punte între România şi Germania. În acest context se încadrează şi demersul actual", a declarat Ovidiu Ganţ, în comunicatul de presă.
În 6 octombrie, ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, anunţa că Traian Băsescu va face o vizită la Berlin în 10 noiembrie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus