Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
10°C

Un singur avocat a promovat examenul de primire in profesie. Si nu e sibian

Înainte de soluționarea contestațiilor în județul Sibiu există un singur avocat care a promovat examenul de primire în profesia de avocat ca stagiar, desfășurat în luna octombrie, dintr-un total de 33 de candidați.
La examenul de primire în profesia de avocat din luna octombrie, județul Sibiu a înregistrat 33 de candidați, dintre care doi au renunțat din start și nu s-au mai prezentat la examen. Mihai Adrian Crăciun este până în prezent singurul candidat promovat, acesta având media de 7,59. ”Examenul a avut în principiu un grad de dificultate undeva peste mediu, însă cu siguranță nu este imposibil. Cu o pregătire care ar însemna parcurgerea materiei cu atenție cel puțin o dată, examenul a fost abordabil”, spune acesta. Mihai Adrian Crăciun a mai declarat că și el a fost surprins la final să afle că este singurul candidat promovat, fără contestații.  ”Cu certitudine a fost o surpriză și pentru mine să fiu singurul promovat deocamdată”, a mai spus Mihai Adrian.
Sibian prin adopție
Întâmplarea face că Mihai Adrian Crăciun nici măcar nu este sibian, el mutându-se în orașul de pe Cibin în urmă cu aproape un an. Pentru a-și putea fce un loc pe piața avocațională locală, încă dinaintea examenului de acum aproape o lună, Mihai Adrian Crăciun a intrat ca stagiar pe lângă unul dintre cei buni avocați din Sibiu. ”Sunt la început de drum și nu sunt sibian, sunt timișorean mutat în Sibiu de mai puțin de un an. Întâmplarea face că am găsit un om deosebit, un avocat pe numele lui Marcel Rucărean, care a avut disponibilitatea să încerce să ia un stagiar pe care nu îl cunoștea. Eu am discutat cu el anterior examenului și domnul Rucărean și-a arătat disponibiltatea de a mă lua ca stagiar. Am avut foarte multe lucruri de învățat de la el și am în continuare, este un adevărat profesionist”, mai spune Mihai Adrian Crăciun.
Rezultate slabe
Decanul Baroului Sibiu, avocatul Virgil Vulcan, spune că este pentru prima oară în ultimii ani când în județul Sibiu se înregistrează rezultate atât de slabe. ”Este pentru prima oară când avem astfel de rezultate slabe, dar trebuie să ținem cont și de noua formă de organizare a examenului. Cred eu că este mai greu acum decât înainte”, a declarat Virgil Vulcan. Cât privește examenul de definitivat, care va avea loc în perioada 5 - 8 decembrie, termenul limită pentru depunerea dosarelor la Baroul Sibiu a expirat în data de 10 noiembrie. Și în acest caz, în județul Sibiu se înregistrează un singur candidat. Examenul  se va desfăşura la  Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor  (I.N.P.P.A.)  din Bucureşti. Prima probă, cea legată de ”Statutul profesional al avocatului şi exercitarea profesiei de avocat”, va avea loc în 5 decembrie.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

mihai tanase

Acum 10 ani

\"...Un singur avocat a promovat examenul...\" Nu Stefane, avocatul nu a promovat nimic pentru ca nu face promovari la examene. Nu se \"auto promoveaza\" caci nu are competenta necesara, este candidat nu examinator sau juriu. A fost promovat. Asa cum scrie si în Dex : \"PROMOVÁ, promovez, vb. I. Tranz. 1. A ridica, a înainta pe cineva în funcție; în grad, într-o demnitate etc., a avansa. ♦ A declara pe cineva absolvent al unui an de învățământ, permițându-i trecerea în anul următor. ♦ A termina cu succes o clasă sau un an de învățământ. 2. A susține, a sprijini făcând să progreseze, să se dezvolte. A promova o idee. – Din lat. promovere.\" Putina atentie nu strica înainte de a publica, din respect pentru limba daca nu pentru cititor.
Raspunde

cabuta

Acum 10 ani

Acuma,ce-i tineri avocati,invata de la cei mai in varsta cum sa gassesti cate-o chichita prin dosare,sa te pui bine cu un judecator,sa fugi de clientii mai saraci,sa l;e iei banii inainte si cat de multi si daca ai pierdut procesul sa fugi de client.
Raspunde

vasilica

Acum 10 ani

Daca te uiti mai bine vei constata o candidata Ablai Elena care e absolventa de drept de la Sb, dar care s-a inscris la Baroul Buc...asa ca ea cu siguranta vor mai fi si altii. Documentare ...grea treaba.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus