Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Gant i-a laudat pe liceeni in fata Angelei Merkel

 

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț a făcut bilanțul vizitei în Germania, la care a participat, făcând parte din delegația președintelui Traian Băsescu. Delegația română a avut întâlniri cu Christian Wulff, preşedintele Germaniei și cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Tematica minorităţii germane a fost abordată şi în convorbirea dintre preşedintele României şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, iar Ovidiu Ganț i-a lăudat în fața cancelarului Germaniei pe elevii de la liceele cu predare în limba germană care au reușit o promovabilitate la examenul de bacalaureat de 90%. „În cadrul discuţiei despre învăţământul în limba germană, am informat-o pe doamna cancelar despre rezultatele excelente care s-au înregistrat la liceele cu limbă de predare germană, unde în condiţiile extrem de riguroase ale bacalaureatului din acest an s-a obţinut o promovabilitate de peste 90 %. Alte teme abordate în discuţia cu cancelarul federal au fost investiţiile germane în România, aderarea României la spaţiul Schengen, situaţia din Republica Moldova şi problema Kosovo, cât şi viitorul Uniunii Europene,” a declarat deputatul Ovidiu Ganţ. 
Una dintre temele centrale abordate de preşedintele Traian Băsescu în discuţia în cadrul vizitei la Berlin cu Christian Wulff, preşedintele Germaniei, a fost situaţia minorităţii germane din România. Preşedintele Wulff a apreciat că minoritatea germană este tratată „corect” în România şi s-a interesat de situaţia învăţământului în limba germană cât şi de răspândirea limbii germane în România. Dl. preşedinte Băsescu l-a informat pe omologul său german despre lipsa cadrelor calificate din grădiniţele şi şcolile cu predare în limba germană maternă, insistând ca programul de trimitere de profesori din Germania să fie continuat, promovarea limbii germane având şi raţiuni de natură economică. 
Preşedintele României i-a adresat preşedintelui Germaniei invitaţia de a vizita România în 2012, când se împlinesc 20 de ani de la semnarea Tratatului de cooperare prietenească şi parteneriat în Europa. Ca membru al delegaţiei oficiale, deputatul FDGR Ovidiu Ganţ l-a invitat pe preşedintele Wulff să viziteze şi Sibiul cu ocazia vizitei la Bucureşti.
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

salistean

Acum 11 ani

situatia minoritatii germane tema CENTRALA a convorbirilor? Alte probleme nu are Romania, decat situatia a 0,2% din populatie ?? Restul de 99,8% o duc prea bine si nu au nevoie de ajutorul Germaniei? Restul invatamantului este super?
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

@salistean:(situatia minoritatii germane=) UNA dintre TEMELE centrale...ca este mai multe...Invatamantul asa cum este...E FACATURA LOCO...sa vina altii sa repare TAMPENIILE COMISE DE BUCURESTI?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus