Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Vestea Curtii de conturi catre alti 2.000 de angajati la stat: returnati 7,8 milioane de lei

După ce angajaților Primăriei Sibiu li s-a cerut rambursarea unor bani pe care, în opinia Curții de conturi, i-au încasat pe nedrept în 2010, vine și rândul angajaților Consiliului Județean și ai instituțiilor subordonate acestuia. În total, aproximativ 2.000 de angajați, cărora li se solicită rambursarea a aproximativ 7,8 milioane de lei. ”Vom contesta procesul verbal întocmit de Curtea de conturi și vom ajunge în instanță”, promite Martin Bottesch, președintele CJ Sibiu.
Pentru fiecare angajat din cei aproximativ 2.000, sumele imputate sunt diferite. ”Depinde de fiecare instituție. Noi, cei din conducerea CJ Sibiu (președinte și cei doi vicepreședinți – n.r.) nu am beneficiat de drepturi speciale. Așa s-a negociat între sindicat și conducerea CJ”, spune Martin Bottesch.

În cazul Primăriei Sibiu, unde controlul Curții de conturi a fost finalizat înaintea celui de la CJ, sumele imputate angajaților au o valoare totală de 5,52 de milioane de lei. Și în acest caz, acțiunea de recuperare a acestor sume a fost constestată în instanță.

Punctele de vedere legate de acești bani diferă: Curtea de conturi a asimilat drepturile speciale drepturilor de natură salarială, pe când reprezentanții CJ și ai Primăriei Sibiu insistă că aceste drepturi speciale nu au nicio legătură cu salariile, fiind rezultatul unor negocieri între sindicate și conducerile administrațiilor locale, negocieri consfințite și în urma unor procese care au constatat legalitatea unor astfel de plăți.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus