Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
24°C

Johann Strauss Ensemble revin la Sibiu cu un nou Concert de Craciun

Una dintre cele mai de succes orchestre din lume revine la Sibiu după doi ani de la memorabilul concert de Crăciun, ”Best of Vienna”. Cei 22 de instrumentiști conduși de carismaticul dirijor Russel McGregor vor concerta la Sibiu pe 17 decembrie, la Casa de cultură a sindicatelor.

Fascinați de România și de publicul de aici, cei din cadrul orchestrei Johann Strauss Ensemble au renunțat la un turneu din Japonia. ”În august au publicat programul lor pentru cea de-a doua jumătate a anului și încă de atunci anunțau că abia așteaptă să revină aici. Mai cu seamă la Sibiu, unde, anul trecut nu au venit în turneul lor național”, spune Ana Maria Costea, impresarul pentru România al instrumentiștilor reuniți sub semnul orchestrei vieneze.

O seară memorabilă

Pentru cei care au reușit să vadă cele cinci concerte susținute de Johann Strauss Ensemble la Sibiu, în ultimii ani, își amintesc, cu siguranță, de impresionatul mod în care orchestra îmbină sunetul operelor faimoase cu momente pur și simplu hazlii, care apropie foarte mult publicul de instrumentiști. Cum ar fi, spre exemplu, combinația dintre muzica lui Strauss și sunetul ciocanului bătut în nicovală. ”În acest an, caietul program este diferit de cel al anilor trecuți. Vor fi mult mai multe momente hazlii, să le zicem. Vor cânta și din Struass, dar vor fi și mulți alți compozitori celebri”, mai spune Ana Maria Costea.

Russel McGregor alături de Romana Beutel

Johann Strauss Ensemble va veni la Sibiu alături de soprana Romana Beutel, cunoscută și pentru colaborările sale cu orchestra Palatului Schönbrunn, din capitala Austriei. Figura principală a serii de 17 decembrie va rămâne Russel McGregor, dirijorul de origine britanică ce a colaborat cu nume precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras și Ildiko Raimondi. ”S-a îndrăgostit de publicul de aici”, remarcă Ana Maria Costea.  Russell McGregor cântă la o vioară  fabricată de Carlo Giuseppe Testore în  anul 1697, vioară ce este “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Evenimente de succes

Instrumentiștii din cadrul Johann Strauss Ensemble au devenit cunoscuți Sibiului și după acel fulminant 2007 – în cadrul concertului din acel an, pe înălțătoarea muzică a vienezilor au realizat un spectacol de patinaj artistic cei mai renumiți sportivi ai momentului. La cel mai recent concert de la Sibiu, susținut în preajma Crăciunului din 2009, cu ajutorul Fundației Con-A a fost premiat cu o vioară unul dintre cei mai promițători elevi ai Liceului de Artă.
Orchestra Johann Strauss a fost fondată de muzicieni ai orchestrei Brukner din Linz, în anul 1985.
Între timp au fost cooptați în cadrul orchestrei muzicieni talentați de toate nationalitățile. Sunetul tipic și unic austriac, plus o picătură de umor, stau la baza succesului internațional al acestei orchestre de virtuoși, aplaudată cu entuziasm de spectatori de pe toate meridianele.

Biletele au fost puse în vânzare

Biletele pentru concertul programat pe 17 decembrie au fost puse în vânzare la Agenția Teatrală de pe strada Nicolae Bălcescu, la sediul Casei de cultură a sindicatelor și la redacția ziarului Turnul Sfatului, situată pe strada Zaharia Boiu, numărul 2. Biletele sunt împărțite pe două categorii, cu prețuri diferite, de 80 sau 130 de lei. Concertul programat într-o zi de sâmbătă va începe de la ora 19.00, la Casa de cultură a sindicatelor din Sibiu.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus