Știți care este cea mai mare unitate de alimentație publică din Sibiu, după cifre, nu vorbe? Conform ultimelor date oficiale, cu o medie de 1500 de clienți pe zi, Universitatea ”Lucian Blaga” este lider detașat iar cantina universității atrage aprope 90 la sută dintre aceștia. Oare chiar merită?
Am testat ”restaurantul” de pe strada Rennes vineri, la prânz, când majoritatea studenților au pauză între cursuri și vin la masă. Prima impresie este una deloc rea, adică totul arată bine îngrijit, meniul este unul mai variat ca la multe localuri de pe Bălcescu, iar atmosfera este caldă și plăcută. Cum știam de la început că nu vor fi chelneri de care să mă leg apoi în articol, am jucat un pic teatru și am făcut pe studentul vâlcean mofturos. Adică m-am dus plin de ifose la tanti de la intrare, unde îți alegi mâncarea, și am început să mă plâng că asta nu sună prea bine, asta nu-mi place, asta cred că e veche... Spre surprinderea mea, doamna a fost atât de calmă, încât la fiecare fiță a mea venea în replică să-mi explice că totul e proaspăt, gustos și că pot alege altceva în schimb. Văzând că nu am ce-i comenta, am întins coarda mai departe, după ce am ales meniul și am plătit. ”Și acum ce fac, unde e mâncarea mea, eu unde stau, cine o aduce?”. În loc să-mi dea o palmă după ceafă și să mă trimită la părinți acasă, doamna m-a luat practic de mână, a venit cu mine și mi-a arătat tava, furculița, cuțitul, de unde iau papa! Pe ardelenii ăștia nu-i enervezi nicicum.
Să trecem la mâncare. Cirobă de văcuță, cartofi țărănești cu pui la grătar, salată de sfeclă roșie și un suc natural de măr. Ciorba a fost foarte gustoasă și bogată în de toate, cu multe legume și carne pe măsură. Iar felul doi nu m-a impresionat cu nimic dar nici rău nu a fost. Plus salata, sucul, pe cuvânt că aș fi încercat și o clătită, două, dar nu mai încăpea nici cu forța. Una pe ste alta, am făcut burta mare și am rămas cu impresia de haleală bună, din-aceea cu gust ca făcută în cantități mari. Și totul, dar totul, m-a costat 13 lei. Cu stomacul plin chiar mă gândeam la poveștie din studenție cu supă la plic și felii de salam prăjite pe reșou. Ha, ce dume!
În încheiere vreau să mai evidențiez un lucru. În timp ce mâncam mă uitam în jur și mi-am dat seama că studenții de la ULBS sunt de pe altă planetă. Sala era plină pe trei sferturi și abia auzeai două voci. Nu tu o studentă chirăind pe acolo, nu tu un student vorbind porcos, nici măcar pe cineva să arunce cu mâncare n-am văzut. Nici facultatea nu mai e ce-a fost.
De bine:
- Mâncare bună
- Ieftin
- Zonă centrală
De rău:
- Miroase a mâncare peste tot
- Este înghesuit la prânz
- N-au șervețele
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Lucian Blaga
Vizualizari: 1972
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Cosmin
Acum 5 ore
Pastor marginas
Acum 5 ore
Pastor marginas
Acum 5 ore
BumBum
Acum 6 ore
Mioara