Duminică,
04.12.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

In Dosarul Apostu va rula filmuletul cu Laura Codruta Kovesi

 

La viitoarea înfăţişare din Dosarul Apostu, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au aprobat vizionarea a două înregistrări realizate de procurorii DNA în biroul fostului prim-procuror sibian Florin Apostu. Într-una apare procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, iar în celălaltă sunt surprinse imagini cu ocazia zilei de naştere a lui Apostu. Tot la următoarea înfăţişare, la cerea lui Ilie Carabulea va fi audiat, din nou, unul din martorii cheie ai procurorilor – Adrian Ciora, fostul şef al serviciului unde Apostu şi-a reparat maşina.
 
Cei trei judecători ai Înaltei Curţi au încuviinţat în cadrul celei mai recente înfăţişări din proces ca la termenul programat pe 14 decembrie să aibă loc "vizualizarea directă şi nemijlocită (...) a înregistrărilor cu imagini ambientale efectuate (...) la datele de 19 august 2010 şi, respectiv, 24 septembrie 2010, în biroul inculpatului Apostu Florin Nicuşor". Vizionarea înregistrărilor are loc la solicitarea lui Florin Apostu, a cărui avocat a solicitat în trecut copii ale înregistrărilor realizate de procurorii DNA. Cele două serii de înregistrări cerute spre vizionare surprind două episoade relevante, în opinia lui Apostu. În cele realizate pe 24 septembrie (cu o lună înaintea arestării lui Apostu) este surprinsă prezenţa Laurei Codruţa Kovesi în biroul lui Apostu. Iar în cele din 19 august sunt redate vizitele a aproximativ 20 de persoane care s-au perindat prin biroul fostului prim-procuror, căruia i-au adus cadouri şi i-au urat "La mulţi ani!", cu ocazia zilei de naştere.
Niciunul din aceste episoade care urmează să fie vizionate nu se regăsesc în probatoriul administrat de către procurorii DNA.
Numele procurorului general Kovesi a fost pronunţat deseori în Dosarul Apostu: Ilie Carabulea a intervenit în repetate rânduri pe lângă Florin Apostu, pentru a-l ajuta să convingă instituţia Procurorului General al României să promoveze un recurs în interesul legii. Respectiva procedură era solicitată de Carabulea pentru stabilirea unei practici judiciare unitare în procesele care vizau diurnele ce ar fi trebuit plătite unor angajaţi.
 
Adrian Ciora, din nou la audieri
 
Unul din martorii – cheie ai DNA este Adrian Ciora, cel care conducea service-ul reprezentanţei Peugeot la data la care Florin Apostu a efectuat revizia maşinii proprii, revizie pe care nu a mai achitat-o la indicaţiile lui Ilie Carabulea, după cum au arătat procurorii anticorupţie. ”Ilie Carabulea venea frecvent la această societate. Acesta se implica în activitatea comercială desfășurată la societate”, a povestit Ciora în fața procurorilor DNA. Tot acestora le-a povestit și episodul reviziei efectuate la mașina lui Apostu. ”Mi-a spus în mod expres să nu-i încasez niciun ban și să-l sun când este gata mașina, urmând să stabilim modalitatea de plată. Arăt că eu am contactat la rândul meu pe învinuitul Carabulea Ilie, după ce s-a finalizat lucrarea i-am spus că revizia este gata și acesta mi-a spus să facturez contravaloarea acestei revizii pe o mașină aparținând SC Atlassib SRL”. Ulterior, în fața judecătoarei de la Curtea de Apel Constanţa, Ciora și-a mai nuanțat declarațiile. ”Discuția cu domnul Carabulea a fost foarte scurtă ca toate discuțiile. Este posibil să fi spus Atlassib Leasing, eu am înțeles Atlassib”, a povestit Ciora despre episodul ”firmei pe care să fie facturată lucrarea”. "Eu nu am mai fost contactat de nimeni până acum. Mi-a ajuns, oricum, cu câte drumuri am făcut pe banii mei", a declarat Adrian Ciora, pentru Turnul Sfatului.
 
Menţinuţi în arest
 
Florin Apostu şi fostul ofiţer SRI Tiberiu Popescu se află în arest de mai bine de un an. Şi la ultimul termen, ambii au cerut înlocuirea măsurii de arest preventiv. Popescu a declarat judecătorilor, la ultima înfăţişare, faptul că are peste 150 de zile de internare în spital, dintre care 20 a stat cu perfuzii şi că în prezent i se administrează 22 de medicamente. "Examinarea gradului de pericol social al faptei şi a pericolului concret pentru ordinea publică pe care l-ar prezenta punerea în libertate a inculpatului nu pot fi ignorate cu ocazia verificării teminiciei cererii formulate de acesta", arată, însă, judecătorii Înaltei Curţii. Atât Apostu, cât şi Popescu au fost menţinuţi în stare de arest.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Domnisoara Cucu

Acum 11 ani

Tibisor, scumpy, zici ca ti-e rau...?! 22 de \"bunghi\" bagi in tine? Uau!!! Se pare ca te indrepti spre o cariera identica cu a zanului din reclamele Bancii Transilvania (adica esti viitor facator de reclame pentru firmele de distributie medicamente!!!).Ha-ha-ha! No, las\' ca-ti trece pana iesi de la zdup! P.S. Ti-o fi rau de la atita amar de chiftelutze ce ai primit printre gratii, aruncate fiind cu prastia de catre amicii tai! De fapt \"amicii\" tai deoarece se pare ca te-au servit cu carne expirata! Yes!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus