Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

DSV incepe controalele la produsele de post. Sunati la 0269 –23314 daca aveti dubii!

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu organizează începând cu luna noiembrie  acţiuni de verificare şi control la unităţile care procesează, depozitează, transportă şi comercializează produse alimentare de origine nonanimală.

”Controalele vizează respectarea cerinţelor privind condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor şi a spaţiilor în care sunt manipulate, prelucrate, depozitate şi comercializate produsele de morărit şi panificaţie, a legumelor şi fructelor, produse de patiserie şi zaharoase, alimente conservate, ciuperci, cafea, produse naturiste, băuturi diferite. Deasemenea sunt verificate documentele care să ateste trasabilitatea materilor prime, calitatea produselor destinate vânzării, modul de ambalare şi etichetare”, explică dr. Ioan Pențea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu.

Controalele efectuate în această lună, au cuprins 32 unităţi de morărit şi panificaţie, 9 laboratoare de patiserie, 4 unităţi de prelucrare produse zaharoase, 8 depozite alimentare, 32 unităţi de comercializare (hiper şi supermarketuri, magazine alimentare) 3 depozite de legume şi fructe, 5 unităţi cu băuturi diferite şi 3 unităţi cu produse naturiste, însumând  93 de obiective.

Deficienţele constatate au fost sancţionate cu 3 amenzi în valoare de 4.600 lei (o patiserie, un magazin alimentar şi un comerciant) iar alţi 5 operatori economici au fost avertizaţi.  Deasemenea au fost retrase de la comercializare 325 kg. de produse alimentare (făină, orez, dulciuri, sucuri, conserve diferite, legume şi fructe) în valoare de 5.152 lei, produse cu ambalaje deteriorate, cu impurităţi , sau cu termenul de valabilitate expirat şi care au fost predate la unitatea specializată pentru distrugere.

         Pentru a prevenii apariţia unor stări de discomfort privind starea de sănăte, prin consumul de alimente de “post “atentionăm populaţia  :

             să se aprovizioneze cu astfel de alimente numai din spaţii şi unităţi autorizate, evitând comerţul stadal,

             să verifice cu atenţie datele de pe etichetele produselor, în special instucţiunile despre păstrare, prepararea corectă şi valabilitatea,

             să asigure condiţiile de protecţie a alimentelor aprovizionate faţă de elemente care le pot contamina,

             să spele cu atenţie fructele şi zarzavaturile care se consumă crude.

Dacă aveți dubii asupra produselor de post, anunţați personalul de specialitate din cadrul D.S.V.S.A. Sibiu, pentru a se lua măsuri în consecinţă, la telefonul 0269 –23314.

Acţiunile de control cu această tematică vor continua în toată perioada “Postului de Crăciun”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

sibile

Acum 12 ani

DSV nu are bani pentru combustibil, cum poate face o analiza chimica la un produs de post? Cum il depisteaza pe producator ca a mintit? P.S. Numai un cretin poate crede ca un cozonac se poate face fara ou,lapte,grasime etc. Toate premixurile au la baza aceleasi ingrediente animala, doar in stare pulbere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus