Duminică,
17.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
-10°C

Copiii personalitatilor sibiene stiu ce sarbatoresc astazi romanii

Ziua de 1 Decembrie are o semnificaţie pentru toţi sibienii, chiar şi pentru copii, care nu se mărginesc la a se bucura de o zi liberă, ci vor să afle ce sărbătoresc părinţii lor astăzi.

„Am o fiică de 3 ani şi una de 14. Cea mare m-a întrebat şi i-am explicat ce s-a întamplat în această zi cu ani în urmă, care e percepţia românului faţă de acest moment şi în mod cert a înţeles ce s-a întamplat şi ce împortanţă are pentru noi adulţii sărbătorirea acestei zile” povesteşte Ovidiu Luca, şeful Serviciului de Ambulanţă Sibiu.

Viceprimarul Virgil Popa spune că e prea devereme pentru copiii săi, care au sub şapte ani, să înţeleagă semnificaţia acestei zile, dar “în următorii ani vor înţelege şi ei semnificaţia zilei de 1 Decembrie la fel ca orice român”.

Fiul cel mare al prefectului Horaţiu Răcuciu a aflat ce înseamnă Ziua Naţională a României, ascultând discursul tatălui.

„Copii sunt încă mici, dar băieţelul de patru ani a întrebat şi i-am spus că azi e Ziua Naţională. Aseară, când îi citeam soţiei discursul pentru azi, l-am rugat şi pe el să fie atent şi la sfârşit mi-am dat seama că el a înţeles că astăzi este o zi deosebită” povesteşte Horaţiu Răcuciu.

Dar pentru majoritatea copiilor ziua României înseamnă o zi liberă, în care nu merg la şcolă şi se pot bucura de ea prin joc.

„Fetiţa mea este în clasa a doua şi are noţiuni despre această zi, ştie drapelul, ştie ce sărbătoresc românii astăzi, dar de asemenea ştie că azi e liberă de la şcoală şi se bucură din acest motiv, pentru că este chiar în acest moment la anivesarea unui coleg” a spus prezentatorul Radu Nechit despre fiica sa de opt ani.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus