Joi,
13.05.2021
Innorat
Acum
10°C

"Doctor Faustus" ruleaza la Centrul Cultural German Sibiu

Centrul Cultural German Sibiu şi Academia Evanghelică Transilvania invită sibienii la ultima seară de film din acest an, din cadrul seriei de filme cu prelegeri „Îngeri, hoinari şi femei fatale”. De data aceasta va fi prezentat filmul „Doctor Faustus” (1982), care relatează viaţa compozitorului Adrian Leverkühn (1885-1940). Pentru a crea capodopere muzicale, Adrian Leverkühn este pregătit să treacă graniţa dintre lumea oamenilor şi lumea spiritelor şi să încheie un pact cu diavolul. Însă preţul plătit pentru perfecţiune nu este mic, iar miza pusă la bătaie este propriui suflet.

La începutul anilor ’80 regizorul Franz Seitz punea în mişcare unul dintre cele mai importante proiecte ale sale: ecranizarea celor mai cunoscute opere a lui Thomas Mann. „Doctor Faustus”, al doilea film după un roman de Thomas Mann, încheie seria de filme cu prelegeri „Îngeri, hoinari şi femei fatale” din acest an.

Proiectul îşi propune ca prin intermediul unor filme de referinţă din domeniul filmului german, să fie prezentate publicului sibian figuri celebre ale marelui ecran din trecut şi de astăzi. De la Marlene Dietrich până la Fatih Akin, „Îngeri, hoinari şi femei fatale” ne însoţesc pe acest drum prin istoria cinematografiei germane.

Evenimentul va avea loc vineri, 9 decembrie, de la ora 18:00, la Centrul Cultural German Sibiu.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus