Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
7°C

Johan Strauss Ensemble revine la Sibiu

Celebra orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble va concerta și în acest an în România, iar sibienii se vor putea bucura de un spectacol deosebit în 17 decembrie, când pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor va urca alături de orchestra Johann Strauss și soprana Romana Beutel.

Orchestra revine pentru al şaptelea an consecutiv în România, iar cei doi prim solişti ai orchestrei palatului Schonbrunn, violonistul şi dirijorul Russel McGregor şi soprana mutipremiată Romana Beutel, vor urca pe scenă la fiecare dintre cele şapte spectacole programate în cadrul acestui turneu.

Seria concertelor debutează în 11 decembrie, la Timişoara, cu un spectacol plin de vervă, inventivitate şi veselie, care să amintească de eleganta tradiţie vieneză a sărbătorilor de iarnă. Seria concertelor continuă la Cluj (12 decembrie), Târgu Mureş (14 decembrie), Mediaş (15 decembrie), Braşov (16 decembrie), Sibiu (17 decembrie) și București (19 decembrie).

Alert, magic, impecabil - spectacolul este o neaşteptată aventură în lumea celor mai faimoşi compozitori ai lumii, de la Strauss şi Lehar, la Bethoven, Haydn, Mozart sau Schubert, include celebrele teme de Crăciun ale lui Johann Sebastian Bach sau cele mai frumoase colinde ale lumii, cântate în orice limbă în care publicul şi-ar dori să le audă, de la 'Stille Nacht' la 'O brad frumos'. Sunetul tipic austriac este pigmentat cu o picătură de umor, aşa cum Strauss însuşi obişnuia să facă în urmă cu un secol şi jumătate, atunci când îşi aşternea Viena la picioare cu elegantele sale valsuri.

"Este atâta bucurie în muzica asta, încât e păcat să stai nemişcat şi sa afişezi o atitudine sobră. Pe vremea lui Strauss, valsurile erau cântate peste tot, în parcuri şi în grădinile publice şi toată lumea participa într-un fel sau altul. Spiritul acesta zglobiu, veselia, umorul, toate trebuie să completeze o interpretare muzicală perfectă ", spune carismaticul dirijor al orchestrei, Russel McGregor.

Dirijor al orchestrei palatului Schonbrunn din Viena, McGregor este un adevărat showman, care lasă loc de multă inventivitate în concertele orchestrei pe care o conduce. În acest fel, concertul sau de Crăciun are ceva din tradiţia de la începuturi, stabilită de însuşi marele 'star pop' al Vienei, compozitorul Johann Strauss.

Cu o istorie de peste două decenii, Johann Strauss Ensemble a cunoscut succesul internaţional dupa ce australianul McGregor a acceptat să devină concertmeister şi a schimbat complet stilul de interpretare al austriecilor.

Soprana Romana Beutel a studiat muzica clasică la Conservatorul din Viena, este laureata a multor premii naţionale din Austria, dar a câştigat şi nenumarate premii internaţionale. Beutel este, în prezent, prim solistă a ansamblului de la Palatul Schonbrunn din Viena.

Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 19:00. Prețul uni bilet costă 80 sau 130 de lei, în funcție de locul în sală, iar biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală, de la Casa de Cultură a Sindicatelor sau de la redacția ziarului Turnul Sfatului, de pe strada Zaharia Boiu, nr.2.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Grigore Nita

Acum 10 ani

De ce nu scrieti adevarul: REZERVELE de la Johann Strauss Ensemble vin la Sibiu. Asta-i adevarul.
Raspunde

Johann Strauss Ensemble

Acum 10 ani

Domnule Grigore Nita, Sunteti un alt exemplu de roman caruia ii place sa se bage singur in seama. De unde ati scos-o si pe asta cu REZERVELE. Noi, cei de la Johann Strauss Ensemble nu venim niciodata cu o a doua echipa pentru un singur fapt, nu exista o a doua echipa la noi. Daca aveti vre-o problema referitoare la stilul nostru de interpretare, puteti sa ne criticati cat vreti dar sa nu raspanditi prostii despre noi. Nu stiu daca cuvintele scrise sunt chiar ale dumneavoastra sau vi le-a dictat vre-un organizator de spectcole concurent. Drept urmare, va sfatuiesc sa vedeti mai intai spectacolul si dupa acees sa emiteti pareri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus