Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Visul frumos, la un pas sa se spulbere

 

După 13 etape, CSU Sibiu ocupa locul II în campionat, cu o linie de clasament nesperată după prima etapă, când studenții pierdeau fără drept de apel în fața orădenilor, 10 victorii și 3 înfrângeri pentru un loc II cu două etape înainte de finalul turului. CSU Sibiu aborda partida cu CSM București după două partide entuziasmante, o revenire spectaculoasă în fața vicecampioanei Asesoft Ploiești și o partidă pierdută în ultimele secunde la Timișoara, în fața ocupantei primei poziții.

Statistic vorbind, meciul cu CSM București părea unul relativ ușor. Sibienii câștigaseră toate partidele împotriva bucureștenilor până acum. Până acum. Partida a început echilibrat, Nikita egalând după două coșuri consecutive la 6. Martinic a dat însă tonul unui run de 11-0 iar CSM s-a distanțat. Nikita și Kearse fac însă un run de 8-0 iar scorul devine 16-20. Același Martinic reușește de unul singur cinci puncte iar de aici se merge cap la cap până la finalul sfertului, adjudecat de bucureșteni cu 27-21. Nici nu s-a fluierat bine debutul sfertului secund că Ljubojevic marchează din nou de trei puncte. Gallimore marchează patru în următoarele două faze iar scorul devine 34-21. Riley și Kearse reușesc patru puncte, anulate rapid de Căruțașu. Din toată zona pressing practicată, sibienii nu au reușit să stopeze nici măcar un singur atac sau să recupereze vreo minge. Martinic a dat dovadă de extrem de multă siguranță în tranziție iar Sibiul s-a trezit fără principala armă defensivă. Vulc cere time-out și cere o zonă box cu patru aparători și un om la om la Martinic. Austin înscrie patru puncte și diferența ajunge la 10. Kearse și Nikita sunt singurele arme ofensive ale Sibiului, Wisseh fiind trecut pe bancă pentru prestația dezastruoasă. Sfertul II se încheie cu o diferență de 13 puncte în favoarea bucureștenilor după ce Martinic îl găsește visând pe Austin și aruncă de trei în ultima secundă. Același Martinic deschide și sfertul al III-lea cu o reușită de două puncte. Crăciun și Wisseh par să dea semnalul deșteptării însă apărarea visătoare lasă niște găuri imposibil de trecut cu vederea. Gallimore reușește șapte puncte în acest sfert, Vizitiu, Ljubojevic și Martinic fiind ceilalți marcatori în cel de-al treilea sfert câștigat de bucureșteni. Sibiul nu reușește să lege mai mult de patru puncte consecutive până în ultimele două minute, când reușesc un run de 8-0 pentru a reduce o diferență alarmantă de 23 de puncte (50-73). La finalul celor 30 de minute tabela arăta scorul de 58-74 în favoarea CSM-ului.

Riley apropie Sibiul la 14 puncte dar Ljubojevic, Martinic, Căruțașu și McKenzie reușesc un nou run de 8-0 și duc diferența la 22 de puncte, 84-62. Este momentul în care Sibiul leagă șapte puncte dar Șapera cere time-out și taie elanul studenților. Decizie incredibil de inspirată pentru că CSM-ul revine și pornește un nou run de 16-3, singurele puncte ale Sibiului fiind marcate de Khartchenkov. CSM-ul reușește cea mai bună partidă a sezonului, prima cu 100 de puncte marcate și arată niște statistici impresionante. De două ori mai multe recuperări decât adversarii, 67.4% la două puncte, 52.3% la 3 puncte și 69.2% la aruncările libere. Sibiul dă replica cu doar 19 recuperări, 15 mingi pierdute, 46.8% la 2 puncte, 33,3% la 3 puncte și 80% la aruncările libere. Iar veștile proaste nu se opresc aici. În ultima etapă a turului de campionat, Sibiul întâlnește campioana U-Mobitelco Cluj Napoca. Un meci ce pornea de la egal la egal după ce clujenii nu se puteau baza pe Morris, Chetreanu și Silvășan. Dar balanța se înclină din nou în favoarea Clujului după ce Michael Kearse a anunțat că părăsește echipa din cauza unor probleme personale. Extrema Sibiului nu va reveni nici în retur, decizia lui fiind definitivă. Astfel, Sibiul are șanse mari să încheie turul de campionat cu 10 victorii și 5 înfrângeri, o linie de clasament datorită căreia va rata podiumul.

Declarații:

Cătălin Vulc: Poate unii jucători sunt deja cu gândul la vacanță, poate au crezut că este ușor. Din păcate meciul nu a fost deloc ușor. Am pierdut la aproape 30 de puncte acasă, ce să mai zic. Chestia psihică a plecat când toată lumea a văzut că Jay nu poate juca cum eram noi obișnuiți cu el, acolo, mental, s-a rupt ceva . Miță a jucat bine în anumite momente dar trebuia să recuperăm diferența. Am sperat ca Jay să fie în formă dar nu a fost. Sunt momente în care dacă conducătorul de joc greșește câteva mingi la rând e greu și intervine un blocaj psihic. A avut cinci mingi pierdute dintre care trei la rând în primul sfert.

Hristu Şapera: A fost o victorie muncită, am făcut un rezultat mare. Diferența între cele două echipe nu e atât de mare. Au prins o zi mai proastă, noi am speculat problemele, cu conducătorul, că au o rotație scurtă. Am reușit să impunem jocul pe care ni l-am dorit și asta a dus la rezultatul final. Martinic e un jucător foarte important pentru noi și astăzi am reușit să îl punem în valoare cu atât mai mult cu cât a pus în valoare și ceilalți jucători. E îmbucurător faptul că am jucat ca o echipă. Sper ca acest lucru să se repete. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus