Luni,
04.12.2023
Parțial Noros
Acum
-2°C

“Spargatorul de nuci" in varianta romano-americana

Teatrul de Balet Sibiu, în colaborare cu Central Florida Ballet, vor urca astăzi de scena Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a prezenta în premieră spectacol „Spărgătorul de nuci”. Din distribuţia spectacolului fac parte balerinii ai Teatrului de Balet Sibiu şi balerinii ai companiei americane.

Potrivit Teatrului de Balet Sibiu, colaborarea dintre cele două companii de balet s-a născut din dorinţa de a aduce în atenţia publicului faptul că în arta dansului există un limbaj comun. Acest lucru este evidenţiat de Teatrul de Balet Sibiu, din a cărui componenţă fac parte balerini de origine română, americană, japoneză, finlandeză, italiană.

,,Spectacolul a primit apelativele de „Spărgătorul pirotehnic de Nuci” (USA Today) şi „una dintre cele 5 producţii cu adevărat excepţionale ale naţiunii” (CNN Headline News). De curând, Southeast Tourism Society a numit spectacolul drept „unul din cele 20 evenimente de top” ale regiunii de sud-est ale S.U.A.

În Statele Unite ale Americii, în perioada 10-11 decembrie, o parte dintre balerinii Teatrului de Balet de Sibiu au urcat pe scena Teatrului Linda Chapin din Orlando, alături de întregul colectiv al companiei Central Florida Ballet.

În România, cele două companii vor realiza cinci reprezentaţii, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet întreg este de 10 lei şi 5 lei cu reducere pentru elevi, studenţi, pensionari.

Programul spectacolelor:

• luni 19 decembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor - PREMIERĂ NAŢIONALĂ

• marţi, 20 decembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor

• miercuri, 21 decembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor

• marţi, 20 decembrie, de la ora 11:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor (reprezentaţie specială pentru copii)

• miercuri, 21 decembrie, de la ora 11:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor (reprezentaţie specială pentru copii)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

lolek si bolek

Acum 11 ani

Spargatorul de*** poate, stie ala de conduce asa-zisul teatru de balet de ce!
Raspunde

Cristi

Acum 11 ani

Sa arunci cu noroi este foarte usor, cinste celor care au facut posibil si au realizat acest grandios spectacol care, din pacate, a fost prea putin promovat in mass-media sibiana
Raspunde

www

Acum 11 ani

Spectacolul a fost superb !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus