Miercuri,
19.11.2025
Innorat
Acum
5°C

Salam de biscuiti

Ingrediente:

- 1 kg de biscuiţi clasici (cei "economici")

- 250 gr de unt sau margarină "Unirea"

- 1 cană de zahăr tos

- 2 căni de apă

- ½ cană de lapte

- zahăr vanilat dupa gust (2-3 pacheţele)

- o fiolă esenţă de vanilie

- o fiolă esenţă de rom

- 2 linguriţe de scorţişoară

- 500 gr stafide

- 3 linguri de cacao

Zdrobim biscuiţii în bucăţele mici. Fierbem apa, laptele şi zahărul la foc potrivit până când se topeşte zahărul. Adăugam apoi cacao, zahărul vanilat, scorţişoara şi esenţele de vanilie şi rom în sirop. Amestecăm bine şi adăugăm şi untul. Lăsăm siropul pe foc mic până când se topeşte şi untul.

După ce margarina e topită, luăm siropul de pe foc şi îl turnăm, cald fiind, peste biscuiţi. Adăugăm şi stafidele şi amestecăm bine totul. Acoperiţi vasul cu folie alimentară şi lăsaţi-l 15 minute să se umezească bine toţi biscuiţii şi să se prindă compoziţia.

Întindem folie alimentară mai groasă sau o pungă de plastic pe masa de lucru şi punem în mijloc ½ din cantitatea de compoziţie. Modelăm cu mâinile salamul de biscuiţi astfel încât să ia o formă alingită, de tub. Strangeţi bine de tot compoziţia, pentru ca salamul să fie foarte omogen.

Pe măsură ce îl rulaţi cu folie, continuaţi să strângeţi foarte bine. Îl lăsaţi la frigider câteva ore, după care se poate tăia şi consuma. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 279

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus