Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Biserica are probleme cu productia de tamaie

Tămâia este pe cale de dispariţie, arborii din care se extrage această răşină riscând să fie decimaţi aproape în totalitate în următorii 50 de ani, arată un studiu dat publicităţii miercuri de Societatea britanică de ecologie, citat de AFP.

Numărul de Boswellia, arborele din care se extrage tămâia, ar putea 'să scadă cu 90% în următorii 50 de ani', apreciază oamenii de ştiinţă care şi-au bazat calculele pe un studiu desfăşurat în nord-vestul Etiopiei pe 6.000 de Boswellia.

În consecinţă, 'producţia' de tămâie este 'condamnată', avertizează ei.

Producţia de tămâie, obţinută pe baza răşinei de Boswellia, recoltată prin practicarea unei incizii uşoare în trunchiul arborelui, ar putea să se diminueze la jumătate în următorii 15 ani, adaugă ei.

În conformitate cu acest studiu derulat de oameni de ştiinţă în Olanda şi Etiopia, 'probabil' că nu producţia de tămâie este 'principala cauză a declinului populaţiei de Boswellia', ci incendiile, animalele erbivore şi atacurile insectelor.

Arborele de tămâie creşte în Africa de est şi în Peninsula Arabică.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 259

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus