Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Bursa din Sibiu a avut in 2011 cel mai slab an din 2005 incoace

Bursa din Sibiu a încheiat cel mai slab an din ultimii şase în 2011, pe parcursul anului fiind tranzacţionate circa 1,58 milioane de contracte futures, cu 2,4% sub performanţa anului precedent, scrie Ziarul Financiar.

Un număr mai mic de contracte futures transferate pe piaţa operatorului de la Sibiu nu a mai avut loc din 2005, an în care s-au realizat aproape 700.000 de contracte. Volumele pe piaţa la termen de la Sibiu au continuat să scadă în ciuda succesului pe care l-au avut în acest an contractele pe indicele Dow Jones denominat în lei.

Deşi românii au fost din ce în ce mai atraşi de tranzacţiile cu expunere pe piaţa americană prin intermediul contractelor futures pe indicele Dow Jones, care au crescut lună de lună în 2011, contractele futures pe SIF-uri, care în anii precedenţi realizau 98% din volumul operatorului, au scăzut semnificativ, mai arată ZF.

Una dintre posibilele cauze pentru numărul de tranzacţii în scădere de la bursa din Sibiu este concurenţa acerbă impusă de operatorii de pe piaţa Forex (piaţa valutară internaţională) care au investit sume importante pentru atragerea interesului românilor pentru speculaţii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 387

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus