Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Lupus eritematos

Lupus eritematos apare când sistemul imu¬nitar se dere¬glează și produce celule anormale care caută să atace alte țesuturi sănătoase.

Lupusul este o formă a tuberculozei cutanate, cu evoluţie lentă, de aici şi dificultatea de a o depista la timp. De ce se întâmplă acest lucru nu se știe încă, deși ereditatea, hormonii sexuali sau infecțiile pot juca un rol în apariția bolii.

Crize de acest fel pot fi declanșate și de alți stimuli, precum soarele, nașterea, stresul sau medicamentele. Simptome Lupusul poate afecta orice parte a corpului. Simptomele apar, de obicei, între 15 și 35 de ani.

Diagnosticarea poate fi dificilă, deși primul simptom al acestei afecțiuni autoimune, în care sistemul imunitar atacă din greșeală celule sănătoase, poate fi o erupție facială în formă de fluture.

Boala atacă şi în interiorul corpului uman, în special rinichii, ficatul şi inima şi netratată la timp poate duce la cauze mai grave. 90% dintre pacienții afectați de această boală sunt femei.

Printre simptome se numără durerile și inflamațiile încheieturilor, predispoziția la arsuri solare, durerile în piept, căderea părului și vederea tulbure. Alături de vitaminele C, E și seleniu (cu proprietăți antioxidante), vitamina B poate accelera vindecarea și proteja inima, pielea și alte părți ale corpului afectate de procesul inflamator.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 332

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus