Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Varujan Vosganian cere sa fie anchetat in dosarul Romgaz

Fostul ministru al economiei, Varujan Vosganian, a anunțat astăzi într-o scrisoare deschisă că solicită DIICOT să-l ancheteze și pe el în dosarul Romgaz. Cu mențiunea ca în anchetă să fie incluși Emil Boc și Traian Băsescu.

"Chiar dacă multe dintre numele evocate în rechizitoriu nu-mi sunt familiare, am colaborat cu o seamă dintre funcţionarii respectivi, în perioada în care am funcţionat ca ministru al economiei, de aceea consider că este de datoria mea să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a limpezi lucrurile. Mă doare faptul că o companie de tradiţie si de prestigiu a energeticii româneşti, cum este Romgaz SA, apare acum în ochii opiniei publice doar ca un autocar înţesat de complotişti şi de sabotori, plimbaţi între Mediaş şi Bucureşti, pentru a li se aduce la cunoştinţă învinuri dintre cele mai grave", scrie fostul ministru, în scrisoarea deschisă postată pe blogul personal.

Vosganian explică în aceași scrisoare deschisă și cum s-au stabilit o parte din prețurile la gaze, practicate de Romgaz, dar și cum s-a ajuns ca anumiți consumatori să primească unele discounturi.

"Decizia era în consonanţă cu legislaţia română şi europeană din domeniul gazelor, fiind o formă de compensare a riscurilor la care se expun consumatorii intreruptibili şi care a fost utilizată nu doar din 2005, ci cu mult mai înainte. Am luat această decizie în momentul în care industria chimică a decis să trimită în şomaj aproape 10.000 de salariaţi, din cauza creşterilor preţului gazului, materie primă de bază în această industrie. Am luat această decizie pentru cei aproape zece mii de salariaţi care primiseră preaviz de încetare a activităţii, am făcut-o pentru industria autohtonă şi pentru asigurarea capacităţilor de producţie şi desfacere de la Romgaz S.A. Nu am luat această decizie pentru a favoriza pe vreunul dintre proprietarii companiilor intreruptibile, cu atât mai mult cu cât n-am avut şi nu am legături personale ori profesionale cu niciunul dintre aceştia. Pagubele opririi unui întreg sector al industriei chimice ar fi fost imense, în raport cu valoarea discountului comercial", mai scrie fostul ministru.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

F R I C O S I

Acum 12 ani

si slabi nu o sa lase anchetatori sa fiti chemat la ancheta findca aceasta cacealma vor sa fie doar electorala Daca veti fi chemat ei stiu ca sinteti documentat si ar da o amploare fara intoarcere a anchetei ,si ar fi in defavoarea lor si-a statului de drept dupa care vrind nevrind se lasa cu condamnari grele
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus