Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

Coreea de Nord mai are un geniu: fiul tatalui

Coreea de Nord l-a celebrat duminică pe noul său lider Kim Jong-un, cu ocazia aniversării sale, difuzând un documentar în care fiul cel mic al lui Kim Jong-il, decedat în decembrie, este calificat drept "geniul geniilor" în materie de strategie militară. Acest film difuzat de televiziunea publică îl prezintă pe Kim Jong-un la comanda unui tanc şi dând ordine soldaţilor din forţele aeriene, terestre şi maritime, informează Mediafax. "Respectatul tovarăş Kim Jong-un este perfect instruit în privinţa tuturor strategiilor militare şi (...) demonstrează calităţi excelente de lider militar", afirmă comentariul care însoţeşte imagini cu soldaţii care sar de bucurie la vederea lui. Kim Jong-un i-a succedat tatălui său, decedat la 17 decembrie din cauza unei crize cardiace, la vârsta de 69 de ani. Kim Jong-un este născut la 8 ianuarie, dar Phenianul nu a precizat niciodată care este anul naşterii sale. Experţii care studiază această ţară estimează că are peste 25 de ani şi mai puţin de 30. Aniversările tatălui său, Kim Jong-il, la 16 februarie, şi ale bunicului său, la 15 aprilie, care au condus ţara cu mână de fier, sunt zile de sărbătoare în Coreea de Nord, cele mai importante din an. De la moartea tatălui său, presa oficială - singura existentă în Coreea de Nord - a lansat o campanie pentru a crea un cult al personalităţii în jurul tânărului conducător, aşa cum s-a întâmplat anterior şi cu tatăl şi cu bunicul lui. În documentarul difuzat duminică, propaganda oficială susţine că el a redactat prima sa teză de strategie militară la vârsta de 16 ani, că nu doarme decât trei sau patru ore pe noapte şi că renunţă adeseori la mâncare pentru a putea studia."Marele nostru general Kim Jong-il (...) îl numea geniul geniilor în ştiinţa militară", afirmă documentarul. Kim le seamănă perfect tatălui şi bunicului său atât ca personalitate, cât şi ca autoritate. Foto: Mediafax

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: Kim Jong

Vizualizari: 149

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus