Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
24°C

Inghesuiala in piete: la Cibin, 97% din mese au fost deja inchiriate

Din cele 457 de mese pentru vânzarea legumelor și fructelor amenajate în cele trei piețe din Sibiu, 429 au fost deja rezervate. 384 dintre cei care au rezervat mesele s-au declarat producători, restul declarându-se comercianți.
Numărul meselor rezervate în primele zile ale acestui an este mai mare decât cel al meselor existente anul trecut – 413. „Am suplimentat încă din toamna anului trecut număr de spaţii de comercializare datorită cererii mari. Ne bucurăm de faptul că în acest an a crescut numărul de comercianţi, dar mai ales de producători care doresc să folosească spaţiile din pieţele agro-alimentare”, spune primarul Klaus Johannis.

Locurile pentru pepeni, antamate deja la piața Cibin

La Piaţa Cibin au fost puse la dispoziţia producătorilor şi a comercianţilor, 304 mese pentru vânzarea legumelor şi fructelor din care au fost deja rezervate 296. Astfel gradul de ocupare este de la începutul anului de 97%. Administraţia acestei pieţe a suplimentat cu 24 de mese numărul total faţă de anul trecut (280) şi astfel mai mulţi producători vor putea să-şi comercializeze produsele.
Pentru vânzarea florilor şi a răsadurilor au fost rezervate toate cele 38 de spaţii. Din cele 31 de standuri pe care piaţa le pune la dispoziţie pentru vânzarea pepenilor au fost rezervate deja 22, informează reprezentanții administrației locale.
În Piaţa Rahova, din cele 137 de mese au fost rezervate pană acum 132, din cele opt standuri de flori s-au ocupat cinci, iar pentru comercializarea pepenilor au fost rezervate toate cele 20 de standuri.
În Piaţa Vasile Aaron au fost rezervate 16 din cele 20 de mese, iar pentru vânzarea pepenilor cinci din cele opt puse la dispoziţia comercianţilor în anul acesta sunt deja rezervate.

Boxele nu au trecere la fel de mare

Pentru comercializarea produselor lactate şi a celor din carne, producătorii au la dispoziţie cele 54 de boxe din hala Pieţei Cibin şi cele 16 vitrine frigorifice din pieţele Rahova şi Vasile Aron. Pentru a fi siguri că vor putea beneficia de un asemenea spaţiu pentru vânzare, producătorii au ocupat deja 17 boxe. Taxa pentru ocuparea boxelor şi a vitrinelor din hale este diferenţiată în funcţie de produsul şi de piaţa în care acesta se comercializează.
Pentru vânzarea florilor, a răsadurilor şi a pepenilor, producătorii au rezervat 24 de standuri, iar comercianţii nouă astfel de spaţii.

Piața Cibin, cea mai scumpă

Taxa de rezervare percepută de SC Pieţe SA este aceeaşi indiferent dacă vânzătorul este producător sau persoană juridică, fiind stabilită la 375 lei pentru Piaţa Cibin, 250 lei pentru Piaţa Rahova şi 125 lei pentru Piaţa Vasile Aaron, în timp ce taxa pentru ocuparea meselor de vânzare este de 20 de lei pe zi în toate pieţele din Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

siby

Acum 12 ani

cred ca numarul producatorilor este de fapt mult mai mic, cel putin asa se vede vara in piata! au inceput sa dispara si oltenii din pietele sibiene si au aparut alte soiuri de producatori indigeni!
Raspunde

pentru siby

Acum 12 ani

Nu sunt indigeni d-le siby,sunt tiganii din orasul de jos si ca sa nu iasa in relief tigancile si-au vopsit parul culoare roscata si blonda.
Raspunde

siby@2

Acum 12 ani

aveti dreptate, sunt sub \"acoperire\". multumesc ptr. completare, dar din pacate sunt tot mai multi si nimeni nu face ceva in acest sens!
Raspunde

SA FIE DEMISI DIN FUNCTIE

Acum 12 ani

SA FIE DEMISI DIN FUNCTII ACEI CARE ELIBEREAZA CERTIFICATELE DE PRODUCATORI DACA SUNT PRINSI CA LE-AU ELIBERAT SI PERSOANA IN CAUZA NU ESTE PRODUCATOR,DAR CINE SA-I VERIFICE PE ACESTIA DACA SPAGA SE IMPARTE SI CU EI !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus