Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Mai multi vizitatori la CNM Astra decat la Brukenthal in 2011

Complexului Naţional Muzeal ASTRA a făcut bilanţul pe 2011şi a reuşit să întreacă Muzeul Brukenthal la numărul de vizitatori. Muzeul Astra a fost vizitat anul trecut de 426.000 de persoane, iar Brukenthal-ul de 373.016 de persoane.

Cea mai vizitată unitate muzeală a fost Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, cu un total de 209.032 de persoane, iar unităţile pavilionare au fost vizitate de 10.688 de persoane.

Evenimentele organizate în afara incintei muzeului- târguri, festivaluri, expoziţii în aer liber, au avut 201.780 de participanţi, din aceştia 77.000 luând parte la Festivalul ASTRA Film.

La programele educaţionale au participat 4.500 de persoane. În privinţa încasărilor, acestea s-au ridicat la 1.434.664,87 lei, iar totalul încasărilor din bilete a fost de 924.143, 56 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

pt. autor si nu numai ...

Acum 12 ani

ceva nu e in regula cu datele din articol. daca din bilete s-au obtinut 924.000 lei, iar nr. de bilete vandute a fost 426.000 rezulta ca 1 bilet ar costa aprox. 2 lei. Ori in realitate biletul este mult mai scump. Ori numarul vizitatorilor a fost umflat ori incasarile prea mici ... Astept elucidarea
Raspunde

Biroul de presa al CNM ASTRA

Acum 12 ani

Pentru elucidare: nu vorbim de 426.000 de bilete vandute, ci de vizitatori si participanti la evenimente organizate de CNM ASTRA, evenimente unde intrarea este libera, cum ar fi : prima Miercuri din fiecare luna, Noaptea Muzeelor, 1 iunie - Ziua Copilului, 1 Decembrie, 15 ianuarie - Ziua Culturii Nationale etc. Fara sa mai luam in considerare ca, intr-adevar pretul unui bilet la muzeele pavilionare din Piata Mica depaseste rareori 2 lei, fiind vorba de asemenea de tot felul de facilitati care se acorda (de exemplu, la un grup de 20 de persoane, insotitorul are intrare gratuita etc). Deci despre asta vorbim, de efectiv toti cei care ne calca pragul pentru vizita expozitiilor, gratuita sau nu, si despre cei care ne cauta cu ocazia diverselor evenimente organizate (targuri, festivaluri, expozitii in aer liber) din incinta sau din afara muzeului. CNM ASTRA regrupeaza patru unitati muzeale si organizeaza multe evenimente prin isi promoveaza patrimoniul cultural, alaturi de expozitiile permanente si temporare.
Raspunde

Bilete

Acum 12 ani

E simplu. Muzeul ASTRA are peste 20 de tipuri de bilete, cu valori diferite (intre 1 si 20 de lei/persoana - ***www.muzeulastra.ro/pdf/vizitare/tarife.pdf), asadar impartirea nu se face la un pret unic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus