Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Premiera la ULBS: spectacol de teatru in memoria lui Virgil Flonda

Studenţii Universităţii Lucian Blaga vă invită în data de 14 ianuarie, ora 21:00, la premiera spectacolului Profesorul de franceză, de Tudor Muşatescu. Spectacolul este realizat sub coordonarea artistică a asistentului universitar drd. Florin Coşuleţ, cunoscut actor al Teatrului Naţional Radu Stanca.

Spectacolul va avea loc în Studioul de Teatru CAVAS (Centrul de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului), din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte.

Din distribuţia spectacolului fac parte studenţii anului III Actorie: Andrada Grosu, Alexandra Roatiş, Andrada Poplăcean, Ştefana Geleriu, Diana Moraru, Diana Niţ, Claudiu Fălmaş, Constantin Podu, şi Alexandru Malaicu – anul I Master Arta Interpretării caracterelor dramatice.

„Profesorul de franceză este un spectacol de o ţinută deosebită, în care tinerii actori pot stabili un prim contact cu actoria de teatru şi film. Proiectul îşi propune reactualizarea dramaturgiei româneşti interbelice, punându-i pe studenţi în ipostaze comportamentale relativ opuse şi oferindu-le teme inepuizabile.Totodată, ineditul constă într-o echilibrare a raportului arhaic – inovaţie prin introducerea formelor de expresie multimedia într-o fuziune cu teatrul clasic românesc. Pentru a întări calitatea vădit spirituală a acestui proiect, trebuie menţionat faptul că întregul edificiu îi este dedicat profesorului şi actorului Virgil Flonda, care ne-a fost un adevărat model”, spune Florin Coşuleţ.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

da el

Acum 12 ani

MARE ACTOR MARE REGIZOR MARE DIRECTOR DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA iar urmasi au avut un model si-n omenie ,Ne amintim cu drag de fostul prieten cu un caracter deosebit
Raspunde

dolfi

Acum 12 ani

Da, mare om, mare caracter, transmitator de mari virtuti, inclusiv de SIDA de la care a si mierlit, merita chiar o statuie poponarul!
Raspunde

Teo

Acum 12 ani

Ne lipseste prezenta lui de fiecare data cand mergem la teatru....
Raspunde

Alin Patru

Acum 12 ani

Un om pe care as fi dorit sa-l cunosc mai mult. Un actor la auzul numelui caruia, marii artisti inca ofteaza...
Raspunde

Puiu B

Acum 12 ani

A fost o personalitate puternica, mare talent, mare actor si asa va ramane in memoria celor care iubesc teatrul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus