Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

"Legenda Marelui Inchizitor" cu Victor Rebengiuc se joaca in Atrium Cafe

Atrium Classic Cafe găzduieşte astăzi, de la ora 21:00, un spectacol deosebit „Legenda Marelui Inchizitor” cu Victor Rebengiuc în rolul principal.

Actorul aflat în vârful carierei, Victor Rebengiuc este călăuza care-i duce pe spectatori spre punctul culminant al operei lui Dostoievski.

„Legenda Marelui Inchizitor” răspunde la o întrebare pe care scriitorul rus a avut curajul să şi-o pună: „Ce s-ar întâmpla dacă Iisus ar coborî din nou pe Pământ?". A doua venire a lui Hristos este prevăzută în Evanghelie într-o cu totul altă formă decât în textul romancierului. Iisus va veni pentru Judecata de Apoi şi pentru a deschide Împărăţia eternă. În fragmentul din „Fraţii Karamazov” Iisus se arată lumii în trupul unui om obişnuit.

Fiul lui Dumnezeu ajunge la o răscruce a istoriei, în Spania, la Sevilla, la începutul anilor 1500, în plină Inchiziţie. Marii prelaţi au puteri discreţionare şi îi pedepsesc exemplar pe toţi cei care îi contestă. În această epocă nesigură, Iisus Îşi dezvăluie abilităţile care Îl confirmă ca Fiu al lui Dumnezeu: vindecă prin gesturi simple, îi redă unui orb vederea şi trezeşte din morţi o copilă de doar şapte ani. Marele Inchizitor traversează piaţa chiar în acel moment şi Îl arestează pe Mântuitor, aruncându-l în temniţă.

Spectacolul va avea loc luni, 16 ianuarie, de la ora 21:00, în Atrium Classic Cafe. Preţul unui bilet este de 35 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus