Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Mancare la popor: Romii vor sa faca o tona din preparatul lor traditional

 

Romii se pregătesc ca pe 26 ianuarie să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare şahaimas (mâncare tradiţională specifică romilor n.r.) gătit vreodată în lume, peste o tonă de mâncare tradiţională a acestei etnii urmând să fie pregătită într-un cazan special confecţionat la Sibiu, din inox, de meşterii căldărari, a declarat joi, pentru Agerpres, Florin Cioabă, preşedinte al Asociaţiei Romilor Nomazi şi Căldărari.
"Niciodată nu s-a mai făcut aşa ceva. Noi am achitat taxa de 400 de euro la cei de la Guiness Book, ne-am înscris şi aceştia aşteaptă de la noi înregistrările. Pregătirile sunt în toi şi sperăm să intrăm în Cartea Recordurilor cu cea mai mare mâncare tradiţională specifică romilor, şahaimasul, care va fi gătită într-un cazan special făcut la Sibiu, din inox, de romii căldărari", a spus Dorin Cioabă.
Acesta a explicat că şahaimasul va fi preparat conform reţetelor tradiţionale, din carne şi slănină de porc, varză, orez, la care se adaugă boia dulce şi foi de dafin. Preparatele vor fi aduse dimineaţa la ora 9.00, iar timp de trei ore, 20 de bucătari, din care 12 femei şi 8 bărbaţi, vor trudi să facă această mâncare record. La final, din tona de mâncare preparată se vor face 4.000 de porţii de şahaimas care vor fi date celor prezenţi. 
Prepararea şahaimas-ului care va avea loc în Sibiu, pe strada Grâului, coincide cu începerea lucrărilor la primul Congres al Romilor Nomazi şi Căldărari INDIROM, la care sunt aşteptaţi 300 de romi din toate colţurile ţării.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

dw

Acum 10 ani

BRAVO!
Raspunde

sibianca2

Acum 10 ani

afara din tara cu nenorocitii astia! ce naiba are sibiu/hermannstadt,oras sasesc, in comun cu tiganii...n am idee.
Raspunde

cip

Acum 10 ani

chiar nu vreau sa mananc..........
Raspunde

European

Acum 10 ani

@sibianca2 Esti probabil Olteanca sau Moldoveanca cu mutatie in Sibiu. Ce cauti in SIBIU? --> si Romii sunt oameni. Este o etnie spre informarea ta. Ai putea sa raspunzi penal daca mai scri \"tigani\".
Raspunde

Odin

Acum 10 ani

Degeaba unmblam cu \"cioara vopsita\" tiganu tot tigan ramane. Daca le e rusine cu numele lor schimbarea acestuia nu e o solutie ci educatia, munca, etc.
Raspunde

Lena

Acum 10 ani

impozite platesc? pe terenuri case si masini?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus