Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Focus Sibiu, editia a 4-a. Un nou an in imagini

 

Silvana Armat și Sebastian Marcovici, împreună cu invitatul lor, Ovidiu Matiu, au vernisat la sfârșitul săptămânii cea de-a patra ediție a Focus Sibiu, cea mai importantă expoziție de fotografie de presă din Sibiu. 

Expoziția este o retrospectivă în imagini a anului 2011, un an plin de evenimente interesante, subiecte perfecte pentru a face parte din această expoziție ce devine tradițională pentru Sibiu. Fotografia anului în România, cea în care Traian Băsescu este surprins răzând între prelații prezenți la canonizarea Mitropolitului Andrei Șaguna este piesa principală a expoziției din acest an. Alături de această fotografie, sibienii vor putea revedea imagini spectaculoase surprinse de cei trei fotografi la Festivalul Internațional de Teatru, Festivalul de Film Transilvania, Artmania, Turul Ciclist, Red Bull Romaniacs, la spectacolul Carmina Burana sau la Târgul de Crăciun.
Vernisajul expoziției a avut loc joi, în curtea interioară a Primăriei Sibiu, unde fotografiile vor fi expuse până în data de 19 februarie. „Cred că e un lucru foarte bun că avem fotografi foarte buni în Sibiu și faptul că a devenit o tradiție această expoziție, care ne reamintește din punct de vedere fotografic de cele mai importante evenimente. Crează un punct fix în luna ianuarie”, a spus primarul Klaus Iohannis la vernisajul expoziției. „Văd lucruri pe care nu le-am văzut chiar dacă am participat la evenimentele respective”, l-a completat președintele Consiliului Județean, Martin Bottesch. Alături de cei trei fotografi au fost prezenți redactorii șefi ai publicațiilor la care Silvana Armat și Sebastian Marcovici lucrează, Turnul Sfatului și Hermannstadter Zeitung. „E angajatul nostru (n.r. Sebastian Marcovici) și deocamdată nu vrem să renunțăm la el. Dar dacă va primi o ofertă foarte bună n-o să ținem cu dinții de el pentru că e foarte tânăr și trebuie să îi acordăm această șansă”, spune Beatrice Ungar, redactorul șef al HZ. „Nebunia (n.r. despre Silvana Armat) mi-a confirmat-o în următorii ani când și-a făcut praf o mașină căutând imagini prin tot județul. Toată lumea normală i-a spus „caută femeie poze pe net”, ea nu. A distrus mașina. A dat o dovadă de normalitate când s-a întâlnit cu Sebi, formează un cuplu. Atunci mi-am zis: „sunt pe calea cea bună, devin oameni normali”. N-a fost așa. Și-au făcut un credit din care în loc să își cumpere o plasmă, așa cum fac toți oamenii normali, și-au cumpărat un aparat de fotografiat de peste 100 de milioane. Pe Ovidiu Matiu îl știu de când și-a lipit cu scotch aparatul de coșul de baschet să prindă nu știu ce imagine. O să dați o tură, o să vedeți fotografiile și sper să vă gândiți și la întrebarea asta: cine e om normal, cel pe lângă care trec zilele una după alta, sau cel care sacrifică totul pentru un ideal?”, a spus Alin Bratu, redactorul șef al ziarului Turnul Sfatului la vernisaj.
Peste 100 de persoane au venit să vadă expoziția încă din prima seară. Expoziția poate fi vizitată zilnic, între orele 9 și 16. „Mă bucur foarte mult că aceiași oameni ne susțin an de an. Noi pentru dumneavoastră facem aceste fotografii”, spune despre expoziție Sebastian Marcovici. „Sunt foarte bucuroasă că Ovidiu ni s-a alăturat anul acesta. Speranța mea e ca anul viitor și în anii ce urmează tot mai mulți fotografi să ni se alăture. Să apară mai mulți fotografi noi, care să alerge după eveniment și să și rămână acolo”, a spus și Silvana Armat. „Toate edițiile Focus Sibiu oferă răspunsul la întrebarea dacă în Sibiu, după 2007, mai avem ce face. Răspunsul meu e da”, a declarat fotograful invitat al ediției din acest an, Ovidiu Matiu.
Pentru prima dată, expoziția Focus Sibiu va depăși granițele curții interioare a Primăriei. Între 20 februarie și 1 martie, 30 dintre cele mai reprezentative imagini ale acestei expoziții vor fi expuse pe Podul Minciunilor. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus