Marţi,
07.02.2023
Partial Noros
Acum
-13°C

DSVSA: Aproape 30 de tone de alimente expirate, retrase de pe piata

 

Aproape 30 de tone de alimente expirate au fost retrase în luna ianuarie, de pe piaţă, din cauza neregulilor, ceea ce a dus la 14 amenzi în valoare de 13.900 de lei, a anunţat luni printr-un comunicat, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).
"Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 14 amenzi în valoare de 13.900 lei (2 proprietari de automate de lapte, 4 hipermarketuri, un magazin alimentar, 2 carmangeri, 2 unităţi de alimentaţie publică, o brutărie, 2 producători individuali) şi 11 avertismente. De asemenea, la solicitarea operatorilor economici, medicii veterinari au dispus retragerea de la comercializare a 28,3 tone produse alimentare diferite, în valoare totală de 42.450 lei, (6,2 tone din abatoare, 1,7 tone din unităţi de procesare carne şi 19,7 tone din unităţi de tip hipermarket), produse cu deficienţe tehnologice, cu modificări organoleptice şi cu termen de valabilitate expirat, care au devenit improprii pentru consum uman şi care au fost dirijate la unitatea specializată PROTAN, pentru distrugere", se arată în comunicatul DSVSA, citat de Agerpres.
Mai mult de jumătate din cantitatea de alimente expirate, a fost găsită în hipermarketurile din Sibiu.
În ultima perioadă, tot mai des sunt amendaţi proprietarii de dozatoare de lapte din judeţ. Un număr de 24 de proprietari de vaci cu lapte deţin 29 de dozatoare de lapte, amplasate în patru localităţi din judeţ, municipiile Sibiu şi Mediaş, oraşele Agnita şi Sălişte. Cei 1.400 de litri de lapte puşi la dispoziţia consumatorilor zilnic, la aceste dozatoare, sunt consumaţi mai ales de sibienii care preferă să se aprovizioneze cu lapte de la vacile din judeţ, nu de la marii producători care îl comercializează la hipermarketuri şi supermarketuri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus