Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Cele opt persoane retinute pentru trafic cu aur au fost puse in libertate

Cele opt persoane reţinute, miercuri, în urma unor percheziţii care au avut loc în Sibiu, fiind acuzate că sunt implicate într-o reţea de trafic cu bijuterii aduse din Turcia în România, au fost eliberate de Tribunalul Alba, având însă interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, transmite Mediafax.

Potrivit Biroului de Presă al Tribunalului Alba, magistraţii au respins, miercuri seară, propunerile făcute de procurorii DIICOT de arestare preventivă a celor opt persoane care fuseseră reţinute în urma percheziţiilor desfăşurate la Sibiu, fiind acuzate că sunt implicate în trafic cu bijuterii aduse ilegal din Turcia.
Tribunalul Alba a decis ca suspecţii să fie cercetaţi în continuare în liberate, dar cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Alba Iulia au destructurat un grup infracţional constituit din zece persoane şi specializat în contrabandă cu bijuterii din aur şi evaziune fiscală.
Potrivit DIICOT, în cursul anului 2011 membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din introducerea şi comercializarea în mod ilegal pe teritoriul României a unor cantităţi însemnate de bijuterii din aur provenind din Turcia.
Bijuteriile erau comercializate prin intermediul magazinelor de profil pe care învinuiţii le administrează în municipiul Sibiu, cu eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 2.400.000 de lei (540.000 de euro)
Procurorii DIICOT au făcut, marţi, 12 percheziţii la sediul a trei societăţi comerciale din municipiul Sibiu, ocazie cu care a fost descoperită şi ridicată cantitatea de aproximativ 22 de kilograme de bijuterii din aur.
În acest caz au fost audiate 15 persoane, 8 dintre ele fiind reţinute de procurori pentru 24 de ore.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus