Sâmbătă,
08.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Probleme grave…

 

Există servicii secrete pentru care „probleme grave” sunt cele pe care le fabrică ele sau le consideră ele a fi prioritare! Aici, în Estul Europei, constatăm de mult timp că problemele reale ale societății, ale nației, nu coincid cu cele ale serviciilor special făcute să servească nația cu mijloace neconvenționale…  Din păcate, am ajuns în 2012 să ne lovim de aceeași barieră, aparent de gândire/ de concepție, dar care, în fond, duce la chestiuni foarte pragmatice – orice învârt serviciile secrete, tot din banii noștri, de la bugetul comun al nației, își iau fondurile – și care cresc constant în fiecare proiect de buget anual!
Avem nenumărate exemple din „practica românească”. Merită amintite câteva, cele cu adevărat grave, pentru că vedem pe an ce trece cum banii pentru rezolvarea acestora scad, în timp ce fondurile pentru falsele probleme cresc!
False probleme ale societății românești actuale, pe care puterea din ultimii ani le tot pune pe tapet:
- intrarea noastră în S.S.
- păstrarea cursului euro-leu la nivel scăzut
- începerea exploatării gigantice de la Roșia Montană
- prioritatea autostrăzilor din București spre litoral și spre munte (valea Prahovei), față de cele spre granița de vest.
Trebuie spus că intrarea României în S.S. nu folosește nimănui din clasa mijlocie a populației, nemaivorbind de cea din zona rurală! Unii spun că spațiul Schengen ar fi așteptarea cea mai fierbinte a chinezilor, ca să pătrundă, prin intermediul României, în economia europeană… Specialiștii în economie demonstrează clar cum ținerea artificială a unui curs jos al leului dezavantajează dezvoltarea economică pe termen mediu, producția și exportul, în cele din urmă echilibrul financiar al țării… Am arătat de multe ori în această rubrică cât de nocivă ar fi exploatarea deschisă la Roșia Montană (și oriunde sunt zăcăminte radioactive care ar fi decopertate!), cheltuielile imense care le-ar lăsa șantierul după închidere, evident pe umerii populației românești… Nu mai vorbesc despre stupiditatea grabei cu care se dorește finalizarea autostrăzilor din capitală spre mare și spre munte, ca să plece bucureștenii în week-enduri! Pentru că spre/dinspre portul Constanța transportul de marfă cel mai avantajos pentru nația română este pe calea ferată, iar legăturile rutiere cu Europa de Vest ar trebui să se facă numai pe autostrăzi care să ducă la granița de Vest…
În schimb, PROBLEME GRAVE ALE ROMÂNILOR, pe care analizele „secrete” nu le iau în considerare și cărora partidele și parlamentarii puterii nu le acordă fonduri și reglementări de susținere, sunt cu grămada și se acumulează periculos:
- scăderea natalității, în paralel cu creșterea numărului de avorturi. Se știe că această tendință va duce iremediabil către imposibilitatea susținerii sistemului de pensii și a unei economii prospere, cu industrie activă și agricultură autosuficientă.
- lipsa sprijinului legislativ-financiar pentru micul și mediul agricultor/ fermier, sabotarea permanentă a țăranului român în competiție cu rechinii străini, care cumpără cele mai bune pământuri și vin cu organisme modificate genetic.
- lipsa unor programe strategice de îmbunătățiri funciare, sisteme de irigații și de combatere a inundațiilor. Din câte spun specialiștii, cam o cincime din teritoriul țării este astăzi amenințat de fenomene de eroziune și cifra crește mereu!
- deși se vorbește tot timpul asupra subiectului, nu se plantează, în ritmul minim necesar, păduri la deal și la munte / perdele forestiere în Câmpia Dunării și în Bărăgan (care ar opri și troienele specifice acestor zone). Și dacă autoritățile se plâng de vandalizarea forestieră, din partea mafiei lemnului sau a populației care trăiește numai din furt, atunci locul lor nu este în administrație/poliție/etc. și ar trebuie să plece cu toții să nu mai stea pe salarii și comisioane, ci să lase pe cei care pot și vor să facă ordine în acest domeniu!
Astfel că ajungem la concluzia dintotdeauna – de fapt nu se rezolvă nimic din problemele realmente grave pentru populație și pentru țară, guvernele succesive care s-au perindat și se vor mai perinda, ieșite din această clasă politică, nu vin ca să rezolve! Toată vorbăria și demonstrațiile, plus toate voturile noastre, sunt zadarnice. Oricine ar fi la cârmă – urmăriți ce se întâmplă dacă vine o ninsoare de două zile sau o ploaie de vară de 3 ore sau o criză de aprovizionare cu alimente din străinătate, pentru magazinele din rețele ne-românești sau apropiatul cutremur vrâncean de peste 7,2 grade Richter!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus